445562
445562
445562
445562
445562

Bandić: Ja sam bio 9 godina u staroj partiji i znam točno što sam radio

  • , 04.08.2016., 14:02
  • Autor:
  • komentara

Za otavarnje arhiva bivših tajnih služni potrebna je dozvola SDP-a.

 
 
 
 
Vrdoljak i Bandić o arhivi (Video: Vijesti Nove TV)
Vrdoljak i Bandić o arhivi (Video: Vijesti Nove TV)

Njemačka presuda Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču potaknula je pitanje dokumentacije o djelovanju tajnih službi bivše Jugoslavije te arhivske građe Saveza komunista Hrvatske čiji je pravni slijednik SDP.

Ti dokumenti nisu javno dostupni i za njih treba tražiti dozvolu SDP-a, a važni su za sagledavanje činjeničnog stanja iz tog vremena. O tom problemu u SDP-u ne žele govoriti, dok je HNS-ovac Ivan Vrdoljak poručio kako je on za dostupnost dokumentacije i pokretanje postupaka.

Presudu je komentirao i Milan Bandić. 'Tko je gdje bio kada i tako dalje važno je i to, ali još je važnije da svatko odgovara za svoja djela. Ja sam bio 9 godina u staroj partiji od '81 do '90. godine i znam točno što sam radio na Peščenici i neka svatko odgovara za svoja djela', rekao je Bandić.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se