Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvaranje arhiva

Bandić: Ja sam bio 9 godina u staroj partiji i znam točno što sam radio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za otavarnje arhiva bivših tajnih služni potrebna je dozvola SDP-a.

Njemačka presuda Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču potaknula je pitanje dokumentacije o djelovanju tajnih službi bivše Jugoslavije te arhivske građe Saveza komunista Hrvatske čiji je pravni slijednik SDP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O iskazima iz 1999. München: Na suđenju Perkoviću i Mustaču svjedočio sudac Kos Slika nije dostupna Otkriveni kontroverzni detalji Odvjetnik obitelji Đureković: Arhiv CK SKH je cenzuriran i 'pročišćen'

Ti dokumenti nisu javno dostupni i za njih treba tražiti dozvolu SDP-a, a važni su za sagledavanje činjeničnog stanja iz tog vremena. O tom problemu u SDP-u ne žele govoriti, dok je HNS-ovac Ivan Vrdoljak poručio kako je on za dostupnost dokumentacije i pokretanje postupaka.

Presudu je komentirao i Milan Bandić. 'Tko je gdje bio kada i tako dalje važno je i to, ali još je važnije da svatko odgovara za svoja djela. Ja sam bio 9 godina u staroj partiji od '81 do '90. godine i znam točno što sam radio na Peščenici i neka svatko odgovara za svoja djela', rekao je Bandić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene