Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subota u Maksimiru

Bandić i Kaptol organiziraju blagoslov kućnih ljubimaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i Kaptola u Maksimiru će se u 17 sati održati blagoslov kućnih ljubimaca.

U Zagrebu će se u subotu masovno blagoslivljati kućni ljubimci. Mons. Mijo Gabrić takav je blagoslov vidio u Rimu i zapitao se zašto takvo što ne bismo imali i u Zagrebu te je to predložio kardinalu Josipu Bozaniću, koji je ideju prihvatio, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ostavljanje ljubimaca u divljini - 2 Mjesto u šumi Krenu na godišnji odmor, a psa iskrcaju na putu prema moru: "Ostave ih u šumi na milost i nemilost" Josip Bozanić i Mijo Gabrić (Foto: Pixell) Makinacije s crkvenom imovinom Oštetili su Crkvu za 50 mil. eura: Bozanić smijenio najmoćnijeg financijaša Kaptola i raspustio Zbor prebendara

Predviđeno je da pred maksimirskom pozornicom u odijeljenim poljima budu psi, mačke i ostale životinje. Svečani dio ceremonije blagoslova vodit će mons. dr. Juraj Kolarić, umirovljeni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.
'Tim se događajem želi iskazati poštovanje i božanska milost kućnim ljubimcima koji, osim što su smatrani članovima obitelji, često predstavljaju najboljeg čovjekova prijatelja i utjehu.

>> FOTO: Papa blagoslovio astronaute

Novoizabrani papa Franjo nedavno je privukao pozornost i simpatije javnosti blagoslovivši žutu labradoricu, psa vodiča slabovidnog radijskog novinara, a i ime je odabrao po sv. Franji, zaštitniku siromašnih i životinja', rekli su organizatori, dodajući kako su i životinje stvorenja Božja.

'To je u Europi običaj od davnine, zato što su životinje vidljiva stvorenja, čovjeku najbliža, i ona se u Svetom pismu apostrofiraju i o njima se govori. Treba obnoviti sklad između životinja i čovjeka jer su i jedni i drugi živa bića, povezani su i međusobno jedno drugom priskaču upomoć. Novi zavjet gotovo tepa životinjama! Blagoslov je predviđen u crkvenom obredniku i ništa ne priječi da se u danoj prigodi na životinje zazove Božji blagoslov. Tko ne ljubi životinje, ne ljubi ni čovjeka', kaže mons. Kolarić.

Pozivaju se svi Zagrepčani da u subotu dođu u Maksimir sa svojim kućnim ljubimcima, i to već od 14:30 sati, kada počinju pripreme za blagoslov, koji će biti u 17 sati, uz nastup Stepinčevih mališana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene