Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Bernardiću

'Gradonačelnik ne određuje cijene građevinskog zemljišta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare na jezeru Bundek da gradonačelnik do sada nije određivao cijene građevinskog zemljišta, već su to radili ovlašteni sudski vještaci.

'Zakon nalaže Gradskoj upravi i gradonačelniku da prilikom promjene vlasništva, otuđenja ili prodaje nekretnine početnu cijenu određuje zagrebačka Porezna uprava i ovlašteni sudski vještak. Ne vidim razloga da to ne radi i ubuduće. Gradonačelnik niti je prije te skupštinske odluke to radio niti će raditi ubuduće, već će samo provoditi zakon', rekao je Bandić odgovarajući na novinarski upit vezan uz prijedlog odluke o građevinskom zemljištu koja će se sutra naći na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine.

Predsjednik Skupštine Davor Bernardić jučer je na konferenciji za novinare tu odluku ocijenio izuzetno značajnim jer će prvi put problematika uređenja i upravljanja građevinskim zemljištem biti jedinstveno riješena. 'Na taj će način prodaja ili zamjena građevinskog zemljišta biti puno transparentnija, a Grad će uprihoditi novac koji je gradskim vlastima dosad klizio kroz prste', kazao je Bernardić.

Naglasivši kako je zajednička zadaća Gradske skupštine i Gradske uprave biti istinski servis sugrađanima, logistika poduzetnicima te štićenje javnog interesa Grada Zagreba, Bandić se upitao zašto mu 'na leđa' stavljaju 'ono što, i kad bi htio, ne može raditi.'

'Gradonačelnik ne može donositi zakone i ne može donositi uredbe sa zakonskom snagom. Ispada da sam do jučer određivao i cijenu zemljišta, a od sutrašnje Skupštine će se to raditi na drugi način. Ne, ništa se neće promijeniti. To će i dalje po zakonu raditi ovlašteni sudski vještaci', kazao je Bandić dodavši kako izgleda u Hrvatskoj treba 'ubiti čovjeka koji ima energiju, pozitivnu emociju i viziju'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna (Ne)povjerenje u institucije Glavni državni odvjetnik Jelenić sjedio u HNK-u pored Milana Bandića, koji mu je tuženik u procesu Treći dio Crobarometra (Foto: Nova TV) - 1 Treći dio Crobarometra Predsjednica je i dalje najpopularnija, ali moglo bi vas iznenaditi tko se našao na drugom mjestu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene