Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZG gradonačelnik u akciji

Bandić: 'Fontane su projekt vizionara, poput Eiffelovog tornja u Parizu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod fontana u Ulici HBZ-a u Zagrebu jutros je postavljeno deset drvenih klupa i koševi za smeće, a njihovom postavljanju nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Združenim su snagama gradonačelnik hrvatske Metropole Milan Bandić i direktor gradske tvrtke 'Zrinjevac' Igor Toljan postavili klupicu za odmor pokraj fontana. Nakon te 'pokazne vježbe' djelatnici 'Zrinjevca' na toj su lokaciji postavili sveukupno deset drvenih klupa i nekoliko koševa za smeće.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

'Zagrepčani su tražili da interveniramo s tim klupama. To je privremeno rješenje, a originalne klupe će doći na proljeće', istaknuo je gradonačelnik Bandić. Podsjetio je da je gradonačelnik Holjevac prešao Savu, a ova gradska uprava vratila je Zagreb na Savu s tri projekta - MUO, bundek i fontane. 

>> Bandić o tužbi zbog fontana: Uzalud vam trud svirači!

'To je povijesni, milenijski i vizionarski projekt, koji će ostati zapisan zlatnim slovima u povijesti grada Zagreba', rekao je Bandić, dodavši ' kako se ništa veliko u životu nije učinilo, a da netko nije bio protiv.' Kao primjer je naveo početak izgradnje Eiffelova tornja u Parizu rekavši da su se tada tjedan dana ljudi "držali za rukice".

"Znate što je sada 'la tour Eiffel' za Pariz - simbol Pariza, Francuske i Europe. Ali to je tako. Kad radite nešto prvi, uvijek imate nekoga tko je protiv. Ali na kraju ja mislim da su moji poštovani sugrađani apsolutno za. Pa i ovo da su tražili klupice već nešto govori", poručio je zagrebački gradonačelnik Bandić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene