Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug 18,81 metar

Bakar: Porinut putnički brod Jolly

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod je sagrađen u pogonima riječke tvrtke Bimont, projektant je inženjer Josip Vidas, a kompletnu mehaniku broda potpisuje tvrtka Scam Marine iz Viškova.

Putnički brod Jolly, koji je danas porinut u luci Bakar, s obzirom na svog naručitelja, projektanta i graditelja u cijelosti je hrvatski proizvod. Zanimljivo je bilo i njegovo porinuće. U more je spušten s platoa obalnog prostora u Bakru pontonskom dizalicom Dobra pogonjenom tegljačem Jadranskog pomorskog servisa.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Naručitelj je broda turistički obrt Jolly Tours' vlasnika Gojka Ujdurovića, a izrađen je u pogonima riječke tvrtke Bimont, kojoj je ovo prvi brodograditeljski posao. Putnički brod Jolly dug 18,81 metar i širok 6,24 metra građen je u Bimontovim zatvorenim halama, zbog čega su se radovi odvijali nesmetano tijekom zime, dok su završni radovi obavljeni na platou obalnog prostora u Bakru. Projektant putničkog broda Jolly, koji prima 80 putnika te je konstruiran za razgledavanje morskog dna, inženjer je Josip Vidas, dok kompletnu mehaniku broda potpisuje hrvatska tvrtka Scam Marine iz Viškova. Brod će se koristiti za poludnevne i jednodnevne izlete po akvatoriju Riječkog zaljeva. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene