Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljepša slika za turiste

Bakar: Lovci i volonteri skupili šest tona smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak šest tona smeća, uglavnom najlona, u svega nekoliko sati skupili su bakarski lovci i volonteri uz cestu kojom većina stranih turista silazi na Jadransku magistralu.

Šest tona smeća, uglavnom najlona skupili su članovi lovačkih društava, komunalci i volonteri u nekoliko sati. 'To je poanta priče, da se nešto korisno napravi. Na kraju se svi skupa i družimo, tako da evo, kao svakom lovu pa i ovoj akciji smo se rado odazvali', rekao je lovac Zoran Babić.

Pročitajte i ovo Dorjan Curač, Bakar Aktivisti zadovoljni Epilozi rubrike Poziv Dnevnika Nove TV: Jedni odustali od odcijepljenja, drugima kaznene prijave Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 4 priča dobila epilog Nakon priče Poziva Dnevnika Nove TV - dvojac iz riječke tvrtke prijavljen zbog zagađivanja Bakarskog zaljeva

Većini nije bilo teško ustati rano ujutro i skidati najlon s drveća uz cestu koja vodi prema moru. 'Ružno izgleda za turiste koji će doći. Zato bi trebalo napraviti akciju prije sezone i poslije sezone pa smo mirniji', rekao je lovac Rudi Paladin. 'To je slika, to treba da bude slika, ogledalo baš svih nas koji se ovdje nalazimo i družimo', dodao je lovac Ive Grubišić.

A da ta slika bude ljepša, svoj je doprinos dao i bakarski gradonačelnik i to ne riječima, nego djelima. 'Mi se već tjednima borimo protiv ovih najlona i ekološkog incidenta u ovoj našoj industrijskoj zoni. Nastojimo je očistiti, urediti', rekao je gradonačelnik Tomislav Klarić.

Otpad neće opet završiti uz cestu. 'Zbrinjavamo je iz prirode i vraćamo nazad u reciklažu', rekao je Jerry Pajić iz tvrtke za zbrinjavanje otpada. Zbog velikih količina smeća danas nije sve počišćeno. 'S obzirom da je puhala jaka bura unazad dva tjedna pa eto ima svakuda tih najlona', pojasnio je lovac Anton Kunštek.

>> Bakar: Svi protiv gradnje Inine luke za ukrcaj koksa

Nova akcija održava se već sljedećeg vikenda. Nastave li Bakrani ovakvim tempom prve će uskrsne turiste dočekati ipak puno ljepša slika nego do sada.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene