Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalna proslava

Bakalar i fritule za Splićane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu se badnjak već tradicionalno slavio podjelom pet tisuća porcija bakalara i pečenjem fritula, ovaj put na Voćnom trgu. Splićani su se okupili na

Meteorolozi su prijetili ljutom kišom, a splitski Badnjak osvanuo je uz južinu, ali bez kapi. Bilo je malo tijesno, ali činilo se kao da pritisak na golemu teću i nije bio tako velik kao prethodnih godina. Skuhalo se 400 kila njoka i 250 kila bakalara. Prije su se rušile ograde u borbi za tanjur, ove godine bilo je sve uredno, u redovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tradicionalna manifestacije U Splitu podijeljeno 5000 porcija bakalara, a u Vinkovcima 1500 porcija prženih sardina i krumpir salate Slika nije dostupna Pripite krafne Jamie Oliver otkrio fritule!

>> Splitski umirovljenici i nezaposleni dobili božićnice

Političari su dijeleći hranu narodu navukli rukavice. 'Politika je vrag, ubije te kao struja priča, to mi je pričao moj pokojni djed', rekao je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita.


Komentiralo se kako je razlog božićni bon od 400 kuna koji je grad podijelio za kupnju u trgovačkim centrima. Bon je umirovljenicima i nezaposlenima osigurao trpezu, pa su mnogi ove godine pauzirali od druženja na otvorenom. A Splićani ne bi bili Splićani bez pokoje zamjerke, pa su tako neki prigovarali da u ručku ima previše njoka, a premalo bakalara.

U isto vrijeme odvijalo se i prvenstvo u fritulama, gospođe su domaćice odradile posao bez pogreške. Onima koji su prošetali gradom, dan je bio ne samo ukusan nego i vesel.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene