Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz ispriku

Bajs pretučenim Nijemcima nudi besplatno ljetovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemci su već napustili Hrvatsku pa im se ministar turizma nije stigao ispričati.

Prema saznanjima Ministarstva turizma članovi njemačke obitelji, koji je jučer u Brelima pretučeni na plaži, napustili su Hrvatsku. Tako ih ministar turizma Damir Bajs nije stigao kontaktirati i ispričati im se zbog nemilog događaja.

Pročitajte i ovo Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!" Slika nije dostupna Optimistične najave Bajs najavio: U Hrvatsku stiže 11 milijuna turista

Njemačka obitelj u Brelima ljetuje već tridesetak godina, a nakon što su u policiji dali iskaz, poručili su kako se u Hrvatsku više nikada neće vratiti.  Ministar Bajs slučaj je prokomenitrao navodeći kako se kod nas odmara 11,5 milijuna turista te da je incidenata u turizmu uvijek bilo. Bajs je dodao kako kada se radi o ovakvim događajima uvijek je potrebno reagirati.

>> Brela: Polugama izudarali njemačke turiste

Bajs je ocijenio kako tučnjava na plaži pokazuje ružnu sliku Hrvatske te je najavio kako će s njemačkom obitelji pomoću našeg veleposlanstva u Njemačkoj pokušati stupiti u kontakt te im uz ispriku ponuditi besplatno ljetovanje.

Vlast očekuje od turizma sedam milijardi, a stručnjaci kažu 2,75 milijardi kuna

Sezona je još u tijeku, pa se o zaradi ne govori, no nije tajna da se očekuje više od 7 milijardi eura. Optimizam je jedno, a realnost, kažu ekonomski stručnjaci nije tako ružičasta. 'Ako se uzmu podaci Instituta za turizam, onda je prosječna potrošnja bila između 55 i 56 eura. Ako se uzme broj inozemnih noćenja od 50 milijuna, to je direktna potrošnja, u destinaciji, od dvije milijarde i 750 milijuna kuna. Bilo bi dobro da nam hrvatske vlasti specificiraju onu razliku do sedam', objasnio nam je Nikola Knego, s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

No ministar Bajs, kako sam kaže, želi igrati do zadnje minute. Najavljuje uspješnu podsezonu, a ukupnu zaradu, kakva god bila, otkrit će tek krajem godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene