Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plakao na sudu

Bacio bebu iz kolica, a dobio 6 mjeseci u Vrapču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskome sudu u Splitu danas je izrečena presuda 32-godišnjem Antoniju H. iz Splita, koji će zbog nanošenja teških i za život opasnih ozljeda dvomjesečnome djetetu u travnju ove godine na Marjanu do pravomoćnosti presude ostati u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, a nakon toga šest mjeseci bit će u ustanovi zatvorenog tipa za osobe s duševnim smetnjama.

Riječ je o muškarcu s paranoidnom shizofrenijom koji je u travnju na Marjanu iz kolica uzeo dojenče i bacio ga. Državno odvjetništvo teretilo ga je i za napad na policiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku Slika nije dostupna Izvrgnuta kritikama Majka koju su na društvenim mrežama brojni žestoko osudili objasnila kako je nastala sporna fotografija

>> Duševni bolesnik iz kolica bebu bacio na beton

>> 'Krivi su s psihijatrije što su ga pustili'

Kazneno je djelo počinio pod utjecajem halucinacija. Baš zato, stoji u optužnici, nije mogao shvatiti svoje postupke kad je nasrnuo na dijete i njegovu obitelj. Djetetovu majku, njezina brata i rođaka je srušio, ujaka pogodio kamenom, a zatim je prišao kolicima, uzeo dvomjesečno dijete, bacio ga na cestu i udario nogom, stoji u optužnici. Dojenčetu je pritom nagnječen mali i veliki mozak, imalo je prijelom tjemene kosti i nagnječenje pluća. Poslije napada Antonio H. je pobjegao te skočio u more, a kada su onamo stigli policajci, opirao se i vikao. Na današnjem suđenju na završetku postupka optuženik je plakao te zahvaljivao što se dijete na kraju oporavilo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene