Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čitajte i pišite

Autori, javite se! 13. Festival europske kratke priče raspisao natječaj za najbolju kratku priču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Brazil, a domaćoj publici će se predstaviti četvoro brazilskih autora.

Na zagrebačkim i šibenskim pozornicama od 1. do 6 lipnja održat će Festival europske kratke priče, a nakon Irske, Škotske, Katalonije, Nizozemske i Velsa, zemlja-partner 13. FEKP-a je Brazil.

Pročitajte i ovo Magdalena Dovečer nagodio se Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora Televizor najavili značajna poboljšanja Odlučeno je tko će mjeriti televizijsku gledanost u Hrvatskoj

Suvremenu brazilsku književnu scenu, koja je posljednjih godina sve istaknutija na svjetskoj književnoj sceni domaćoj će publici predstaviti četvoro autora. João Paulo Cuenca, uvršten u Grantin popis najboljih suvremenih brazilskih pisaca do 40 godina, zatim Ana Paula Maia, koju kritičari nazivaju ‘kombinacijom Dostojevskog i Tarantina’, João Anzanello Carrascoza, dobitnik niza uglednih nagrada, među kojima i najznačajnije brazilske nagrade Jabuti, u 2006. te Paula Parisot, finalistica posljednje nagrade Jabuti.

Osim uglednih gostiju, Festival europske kratke priče i partner natječaja IN YOUR POCKET turistička izdanja pokrenuli su natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!' s temom ‘Što imaš u džepu?’.

Natječaj će biti otvoren do 15. svibnja u ponoć, a proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju kratkih priča u utorak 3. lipnja, u 20.30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD, dok će se pobjednička priča čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja.

Preminula Sue Townsend, žena koja je stvorila Adriana Molea

Pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost. Natječaj je javan, a žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach i Vladimir Arsenić.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:

1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija. 

Prva nagrada uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.).

2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce. 

Druga nagrada uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.).

3. nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali.

Treća nagrada uključuje put i smještaj za nagrađenog autora. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.).

Kriterije natječaja možete pronaći na internet stranici Festivala europske kratke priče!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene