Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Autonomnoj ženskoj kući 200 tisuća kuna iz državnog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autonomnoj ženskoj kući iz tekuće pričuve državnog proračuna isplatit će se 200 tisuća kuna za mrežu skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, odlučila je Vlada na današnjoj zatvorenoj sjednici.

Vlada je prihvatila memorandum o suradnji hrvatske i engleske policije na pripremi i održavanju utakmice dviju nacionalnih nogometnih reprezentacija koja će se odigrati 10. rujna u Maksimiru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Većinom glasova Sabor podržao proračun za 2012. godinu Slika nije dostupna Zbog malverzacija u poslovanju Optuženi zbog oštećenja državnog proračuna za 12 milijuna kuna

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun objasnio je da je riječ o sporazumu potpisanom 20. kolovoza u Londonu, a njime je utvrđena prije svega razmjena policajaca koji bi trebali spriječiti izgrede navijača.

"Nadamo se da će ta utakmica biti istinski praznik nogometa i da će hrvatska reprezentacija slaviti, a navijače molimo da zaborave sve što ne spada na sportske terene, poput baklji i izgreda", dodao je Mehun.

Vlada je i službeno prihvatila pregovaračko stajalište za poglavlje 11. poljoprivreda i ruralni razvitak, koje će se uputiti francuskom Predsjedništvu EU i Glavnom tajništvu Vijeća Unije.

Dužnosti državnog tajnika za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova razriješen je Željko Kuprešak, a na njegovo mjesto imenovan je Davor Božinović.

Dosadašnji predsjednik Savjeta prostornog uređenja Države Matija Salaj postao je član toga savjeta, a Stjepo Butijer predsjednik.

Dužnosti su razriješeni predsjednik i član Agencije za lijekove i medicinske proizvode Velimir Božikov i Velimir Profozić.

Novim predsjednikom Agencije imenovan je Jugoslav Bagatin, a za članove su imenovani Iveta Merčep te dosadašnji članovi Marijan Klarica, Vlasta Begović-Dolinić i Vlasta Emer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene