Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek duguje Crkvi

FRA ŠIME OSTAO BEZ AUTOMOBILA Na javnoj dražbi prodan za više od 150.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobil Fra Šime Nimca prodan je na javnoj dražbi u Splitu za više od 150 tisuća kuna. Ovrhom se, barem djelomično, želi naplatiti Nimčeva nekadašnja župa.

Automobil Fra Šime Nimca prodan je na javnoj dražbi. Ovrhu je zatražila Nimčeva nekadašnja župa iz Baške vode. No, to je tek kap u moru od 9.8 milijuna kuna koje fra Šime još uvijek duguje Crkvi za neovlaštenu prodaju njezinog zemljišta. Doznajemo kako je automobil prodan tvrtki iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

A dok Crkva traži svoj novac, nepravomoćno osuđenom Fra Šimi država isplaćuje poticaje za poljoprivredu.

Javna dražba održana je u prostorijama franjevačkog samostana Gospe od zdravlja u Splitu. Za automobil fra Šime Nimca bilo je troje zainteresiranih. U studenom 2014. fra Nimac je na splitskom županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Godina i devet mjeseci dosuđena je bankarici Jasmini Bilonić

Oboje su na slobodi. A Nimcu je za poljoprivredno zemljište država isplatila poticaje, doznajemo u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi.

Šime Nimac podnio je zahtjev za izravna plaćanja 2015. za 4,07 hektara poljoprivrednog zemljišta. Temeljem zahtjeva za izravna plaćanja za 2012. isplaćeno mu je 2.655 kuna, a 2015. temeljem zahtjeva za izravna plaćanja isplaćeno mu je 8.861 kuna.

Sud u Benkovcu donio je pravomoćnu presudu po kojoj fra Šime mora Crkvi vratiti 9.8 milijuna kuna plus kamate. Novac od prodaje crkvenog zemljišta još nije vraćen.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene