Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zeznuli ih umirovljenici

Austrijski turisti oštetili Iliriju za 230 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezahtjevni i truda vrijedni turisti na kraju ipak neće puniti biogradsku blagajnu. Preko 5 tisuća austrijskih umirovljenika više neće dolaziti na sedmodnevne organizirane boravke.

Udruga Pensionistenverband Oesterreich hotelu Ilirija nije platila 230 tisuća eura za boravak prve grupe umirovljenika, a ne garantira niti da će platiti. Unatoč uspješnoj 15-godišnjoj suradnji, u Iliriji su ogorčeni ponašanjem Udruge, koja se nije potrudila niti obavijestiti ih o prekidu suradnje.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

'Svoje hotelske kapacitete stavili smo na raspolaganje Udruzi umirovljenika Austrije. No, ta Udruga, koja broji preko 400 tisuća članova, ponijela se krajnje neprofesionalno i neodgovorno, zbog čega se osjećamo kao žrtve unaprijed dobro organizirane namjere za prijevaru', stoji u priopćenju vodstva Ilirije.

Prva grupa se sastojala od 933 gosta, a u Iliriji tvrde da su bili oduševljeni svojim boravkom u Biogradu na Moru. 'Osjećamo se poniženi i prevareni i netko bi za to trebao snositi odgovornost. O daljnjim radnjama na vrijeme ćemo obavijestiti javnost', rekla je za Dnevnik.hr Jasmina Kulaš, voditeljica Ureda direktora, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću Ilirije. Iako ne spominju tužbe, na suradnju su itekako računali.

>> Austrijski umirovljenici pune biogradsku blagajnu

Prekidom suradnje razočarani su i u vodstvu grada. 'Kao gradonačelniku žao mi je što je došlo do prekida suradnje. To je na štetu grada, ali i Ilirije. Ali u same razloge prekida suradnje ne bi ulazio. Nemam dovoljno informacija', rekao nam je gradonačelnik Ivan Knez. O cijelom slučaju obaviješten je Jan Kickert, veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj, kao i ministar turizma Damir Bajs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene