Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju u Österreichu

Austrijski detektiv otkrio da Hypo banka posluje s mafijom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dietmar Guggenbichler, austrijski privatni detektiv, u intervju za austrijski Österreich je rekao kako je još 2007. godine izviestio o malverzacijama u Hypo banci.

Dietmar Guggenbichler rekao je kako je još prije gotovo četiri godine sada pokojnog guvernera Koruške Joerga Haidera i tadašnjeg šefa Hypo banke Wolfganga Kulterera izvijestio o mutnim poslovima i upozorio na povezanost s mafijom i generalom Zagorcem, piše be24at.

Pročitajte i ovo Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa (Foto: Dnevnik.hr) U Dnevniku Nove TV Ministar Bošnjaković o tome zašto je sudjelovanje u Domovinskom ratu Sanaderu olakotna okolnost Slika nije dostupna nakon presuda Prvak u snalažljivosti: Pogledajte što je Sanader smislio kako bi izbjegao novinare

>> Slučaj Hypo: Sanader najavio tužbe za klevetu

Austrijski detektiv je rekao kako ga je Haider 2007. godine angažirao da istraži poslovanje banke. On je otkrio kako je od srpnja do studenog 2007. godine Hypo banka na Balkanu plasirala velik broj nenaplativih kredita. Dietmar Guggenbichler tvrdi kako je Haideru, samo dva tjedna prije nego što je poginuo u nesreći, dostavio sve dokumente vezane za propast Hypo banke zbog sumnjivog kreditiranja. Dodao je kako je dio sumnjivih kredita bio plasiran mafiji.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene