Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema smetnji za izručenje'

Austrijska ministrica potpisala izručenje, Sanader 'pakira kofere'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska ministrica pravosuđa Beatrix Karl potpisala je nalog za izručenje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera Hrvatskoj, potvrdila je u telefonskom razgovoru iz Beča glasnogovornica austrijskog ministarstva pravosuđa Dagmar Albegger.

Jedan od Sanaderovih branitelja iz Zagreba Goran Suić prije nekoliko dana je izjavio kako bi Sanader mogao biti izručen Hrvatskoj ovaj tjedan

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu

'Sada nema nikakvih smetnji za izručenje', rekla je Albegger pojašnjavajajući da je sada na sudu u Salzburgu da određuje kako će dalje teći postupak izručenja.

U Hrvatskoj je protiv Sanadera od prosinca prošle godine USKOK pokrenuo nekoliko antikorupcijskih istraga, zbog čega je i zatraženo njegovo izručenje, ali nije podignuo optužnicu.

Nakon eventualno podignute optužnice, ona mora najprije ići na potvrdu optužnome vijeću, a tek u slučaju njezina potvrđivanja predsjednik Odjela za USKOK određuje suca koji će predmet dobiti u rad, i to po redoslijedu i na način kako to određuje sudski poslovnik.

Sanader je u austrijskom pritvoru sedam mjeseci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene