448800
448800
448800
448800
448800

DRAMA NA MORU Između Pašmana i Dugog otoka izgorjela jahta

U južnom dijelu Srednjeg kanala između Dugog otoka i otoka Pašmana, zapalila se i izgorjela jahta.

 
 
 
 
Austrijska jahta izgorjela na Jadranu (Foto: EmergenSea/Facebook)
Austrijska jahta izgorjela na Jadranu (Foto: EmergenSea/Facebook)

Prava drama odvijala se u petak ujutro na moru između Salija na Dugom otoku i Ždrelca na otoku Pašmanu. Iz zasad neutvrđenog razloga došlo je do požara na jahti, koja je u potpunosti izgorjela.

Čitav događaj snimila je ekipa Mediteranske mreže pomoći na moru, koja je fotografije i snimke događaja objavila i na svojoj Facebook stranici.

Kako doznajemo iz PU zadarske, požar na jahti po austrijskom zastavom izbio je u 9:10 sati. Na jahti su se nalazila petorica državljana Republike Austrije u dobi od 27 do 35 godina. Najmlađi među njima je i kapetan jahte.

Požar je izbio u strojarnici pa se proširio cijelom jahtom, koja je oko 11:30 sati u potpunosti izgorjela, a njezini ostaci potonuli.

Posadu je spasila obližnja ribarska brodica, nakon čega ih je preuzela nadležna Lučka kapetanija i prebacila ih na kopno. U požaru i tijekom spašavanja, nitko nije ozlijeđen.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se