Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrija štiti pljačkaše Hrvatske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izrazio je danas sumnju da Austrija štiti bankare koji su pomogli opljačkati Hrvatsku.

"Ima li u Austriji netko interesa da zaštiti austrijske bankare koji su pomogli da se Hrvatska opljačka? Kako da nitko ne postavlja to pitanje?", rekao je Mesić, komentirajući u Kazahstanu slučaj generala Zagorca.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

Mesić je ocijenio kako "očito ima puno zainteresiranih da se general Zagorec ne izruči". "Vidite uzbuđenje u nekim krugovima, možda i u Austriji", dodao je.

Mesić je također izrazio nezadovoljstvo suradnjom austrijskih
državnih tijela s hrvatskima i navodnom ulogom austrijske obavještajne službe.

"Ako netko ilegalno može snimati nekoga i ako se još može pozivati da su to radile nečije obavještajne službe, onda je to razlog da se zamislimo koga se ustvari štiti i koja je naša suradnja s austrijskim organima. Štite li nekoga koga Hrvatska traži ili štite hrvatske interese?", upitao je predsjednik Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene