Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Azurnoj obali

ATENTAT NA HRVATSKOG PODUZETNIKA: Izrešetan pred svjedocima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Stephan Regis Mijatović, Francuz hrvatskih korijena likvidiran je u ponedjeljak dok je s prijateljima bio u restoranu na Azurnoj obali.

Stephan Regis Mijatović (45), Francuz hrvatskih korijena i suvlasnik hrvatske tvrtke Stephan produkcija, likvidiran je u ponedjeljak kasno navečer dok je s prijateljima bio u elitnom ribljem restoranu Cros de Cagnes na francuskoj Azurnoj obali, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽAS u SAD-u Jedan od osnivača Androida pronađen izboden na ulici: Poznati stravični detalji njegovih posljednjih minuta života PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a

Mijatović je bio u društvu s Talijanom Giovannijem Tagliamentom zvanim Piccolo Ragno (Mali pauk), navodnim pripadnikom napuljske Camorre. Tagliamento je ranjen, dok lokalni trgovac iz Nice, koji je također večerao s njima, nije ozlijeđen.

Svjedoci su ispričali kako je atentator na motoru i s kacigom na glavi došao iz smjera obližnjeg restorana. Prvo im se činilo da se radi o pokušaju otmice. Ali, umjesto otmice, u 22:15 sati došlo je do pucnjave tijekom koje je ispaljeno desetak metaka.

Zapaljen automobil u središtu Zagreba - Zapalili ga ubojice Vinka Žuljevića Klice?

Najmanje pet je pogodilo i na mjestu ubilo Mijatovića. I dok su se svi bavili ranjenima, zvali Hitnu pomoć i policiju, ubojica je nestao u gužvi. Za njim tragaju istražitelji iz Nice.

Upućeni u problematiku pretpostavljaju da je ubojstvo bilo naručeno te da je povezano s grijesima iz prošlosti, piše list. A oni su povezani s narkoticima zbog kojih je navodno nagomilao dugove, piše Jutarnji. Prije 15-ak godina na sudu u francuskom Grasseu osuđen je na pet godina zatvora zbog šverca narkotika.

Podrijetlom je iz Zadra odakle se njegov otac otisnuo na francuski jug. U Francuskoj se okušao u ugostiteljstvu i to je nastavio i u Hrvatskoj, stekavši prije nekoliko godina status 'kralja noćnog života'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene