Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aržano: obljetnica smrti Josipa Jovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigodi obilježavanja 17. obljetnice akcije "Plitvice", kada je na krvavi Uskrs 31. ožujka 1991. život izgubio hrvatski redarstvenik Josip Jović, danas je izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova predvođeno savjetnikom ministra Tomislavom Buterinom položilo vijence i upalilo svijeće na grob prve žrtve Domovinskog rata u njegovu rodnom Aržanu.

Poštovanje Josipu Joviću odale su brojne udruge proizašle iz Domovinskog rata, načelnik općine Cista Provo Božo Čubić, predstavnici grada Imotskog, susjednih općina te predstavnici vojnih i političkih krugova.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Slika nije dostupna Plitvička jezera: Obljetnica pogibije Josipa Jovića

Svečanost je nastavljena posjetom delegacije MUP-a pokojnikovoj obitelji, gdje su se savjetnik Buterin i načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivan Merčep zadržali u kraćem razgovoru s Josipovom majkom Marom.

U mjesnoj crkvi u Aržanu služena je sveta misa zadušnica koju je pred brojnim pukom Imotske krajine predvodio don Josip Delić.

"Žrtva Josipa Jovića, a i brojnih drugih hrvatskih domoljuba, neće i ne smije biti uzaludna. Zahvaljujući njima danas imamo suverenu državu u čije su temelje, nažalost, utkani životi hrvatske mladosti", istaknuo je Delić.

Veliki broj Jovićevih štovatelja okupio se u osnovnoj školi u Aržanu gdje je održana svečana akademija. Tom je prigodom Buterina govorio o cjelokupnoj akciji na Uskrs prije 17 godina.

"Neka nam njegova žrtva i žrtva svih nasilno ubijenih budu zvijezda vodilja s kojom ćemo koračati u bolje sutra. Stoga ovakve kao što je bio Josip Jović ne smijemo nikada izbrisati iz pamćenja", kazao je Buterina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene