Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje definicije braka

Bauk objasnio proceduru provjere potpisa za referendum o braku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Arsen Bauk kaže da će, čim njegovo ministarsvo za to bude zaduženo, provjeriti vjerodostojnost 710.000 prikupljenih potpisa inicijative 'U ime obitelji' za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je danas da će njegovo ministarstvo, kada bude za to zaduženo, provjeriti valjanost potpisa koje je prikupila građanska inicijativa "U ime obitelji" za raspisivanje referenduma o tome da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće uskoro na Vladi Završena provjera potpisa za referendum o definiciji braka Slika nije dostupna Otvoreno pismo Inicijativa 'U ime obitelji' Josipoviću: Pojasnite značaj referenduma!

Građanska inicijativa "U ime obitelji" izvijestila je danas kako su prikupili više od 710 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma, a Bauk je novinarima u Banskim dvorima, upitan o daljnoj proceduri, rekao da je, "što se tiče referenduma i skupljanja potpisa, to odnos između građana i Hrvatskog sabora".

>> 'U ime obitelji' skupili više od 710.000 potpisa za referendum

"Pretpostavljam da će organizacijski odbor potpise dostaviti predsjedniku Sabora, pretpostavljam da će ih on proslijediti Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav i pretpostavljam da će taj odbor zadužiti Ministarstvo uprave i MUP da provjere valjanost potpisa, odnosno je li prikupljen dovoljan broj potpisa", rekao je Bauk.

Najavio je da će Ministarstvo uprave to i napraviti, kao što je to napravljeno kod referenduma o Zakonu o radu. "Nakon toga ćemo o rezultatima provjere obavijestiti Odbor za Ustav koji će onda imati daljnje korake", rekao je i dodao da su za njih ovlašteni odgovoriti zastupnici u Saboru.

Iako rok za utvrđivanje vjerodostojnosti popisa nije propisan, Bauk ističe kako ne bi bilo dobro da dođe do odugovlačenja "i da ispadne da se opstruira nešto što je zakonom i Ustavom propisano kao pravo". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene