Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed zbog koncesije

Bauk: Začudilo bi me da Ževrnja ostane župan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 14:30 sati u Supetru na Braču prijavljeno je održavanje prosvjeda zbog koncecije plaže Zlatni rat na Bolu.

Planirani prosvjed za plažu Zlatni rat komentirao je SDP-ovac Arsen Bauk. ''Ja bih podsjetio da je i prije, tamo negdje 2002./2003. oko koncesije na Bolu bilo prosvjeda i župan je odustao od prijedloga. Sada je odustao i premijer i ministarstvo. Ovaj prosvjed podržava i SDP i lokalni HDZ; nema strančarenja", rekao je Bauk za N1 te kao uzročnika problema naveo župana.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Jedinstvene plaže... Ovo je RAJ za domaće i strane turiste

"U ovom trenutku je uzročnik problema župan i županijska služba koji to, međutim, ne bi napravili bez političkog amena. Stručno povjerenstvo je donijelo prijedlog da se natječaj poništi... Kao nadoknadu i za vjernost, dio obitelji Željka Keruma je dobio koncesiju na jednu plažu i ribogojilište. Iako u Splitu glume protivnike HDZ i Kerum su zajedno", smatra Bauk.

"Nova većina u županijskoj skupštini će povjeriti posao općini Bol za ovu plažu i to je moguće po Zakonu o lokalnoj samoupravi. Neke županije su tako već takve poslove povjerile. Svi građani koji prosvjeduju žele to i to se može napraviti i danas. Ako smo mogli za Agrokor donijeti poseban zakon onda i Županija može donijeti odluku da posao upravljanja povjeri općini", rekao je Bauk.
Prosvjed u Supetru

"Cilj je spriječiti da se slični slučajevi i drugdje događaju. Upoznat sam s ovim problemom da županija daje koncesije na dio plaža na koje onda gradonačelnici nemaju nikakav utjecaj, a tu je i pitanje koncesijske naknade koja ne ostaje općini. Cilj je izmjena Zakona o pomorskom dobru, da se upravljanje povjeri lokalnim samoupravama. Kada sam čuo da tvrtka odustaje od koncesije mislio sam da je to dogovor unutar HDZ-a, ali sam se iznenadio oštrim tonom Ministarstva prema županiji koji su je iscipelarili zbog kršenja tri zakona. Radi se o sukobu unutar HDZ-a i začudio bih se da nakon ovakvog tona sadašnji župan ostane župan", smatra Bauk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene