Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dali smo sve od sebe'

Milanović o Ceraru: 'Brate, što je previše, previše je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Bauk odlučio je upečatljivije odgovoriti na pitanje kada će se održati izbori.

Premijer Zoran Milanović u subotu sudjeluje na manifestaciji Kualjske ribarske noći. S njim su i ministri poljoprivrede i uprave, Tihomir Jakovina i Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Zoran Milanović i Andrej Plenković komentar Lane Ružičić Izbori u srijedu: Kako ćemo spojiti? Što će biti s autobusima? Ovoga me najviše strah

Zanimao nas je Milanovićev komentar na pismo njegovog slovenskog kolege Mire Cerara koji je poručio da su hrvatski potezi vrijednji žaljenja.

'Nećemo tako preko medija, poslao sam pismo, izrazio sam spremnost da se nađemo, ako treba otići ću u Sloveniju, on je rekao da neće i što sad da ja radim. Dakle, mi smo zaista u ovih tjedan dana dali sve od sebe da ne damo ništa loše od sebe, da ne pretjeramo da ne kažemo krivu riječ, ali brate što je previše je previše', rekao je Milanović.

Cerar odgovorio Milanoviću: 'Hrvatski potezi vrijedni su žaljenja'

Pojavile su se spekulacije oko datuma izbora, da će biti krajem godine. 'Tu će sad biti zabava većinu mjeseci. Mogu samo ponovit da će biti u zakonskom roku', kratko je rekao Milanović.

Na otoku Ugljanu premijer se osvrnuo na ribarstvo, kazavši kako je to naša najvažnija gospodarska grana. 'Uvijek je gušt kada dođeš u neki dio svijeta, pa ti kažu da imaju tunu iz Hrvatske, što mi se nekoliko puta dogodilo', kazao je dodavši da je to dobar izvor prihoda i naša tradicija. 'Mi smo jedna od onih rijetkih malih nacija koja je jako vezana uz more', napomenuo je Milanović.

Premijer je upitan i za govor u Kninu. Naime, gradonačelnica Knina je rekla da će ga pozvati da održi govor u Kninu 5. kolovoza. 'Rekli smo o tome sve što smo imali. Neću od toga raditi predizbornu feštu. Neki ljudi od toga žele raditi predizborni skup i potpuno im je na volju da to rade. Mi ćemo u Zagrebu imati prvo mimohod i uvjeren sam da će to biti jako lijepo. Ne prijetimo nikome, ali zaista nikome. To je naša povijest i naša sudbina. Dan kasnije ćemo otići u Knin podići barjak i to je to. Pristojno, onako kako treba. Naša Vlada je Kninu nešto dala. U prvoj godini nas je dočekao nedovršen spomenik pobjede u Kninu. To je kao da sagradiš spomenik, a ne platiš ga, pa je onda Vlada na molbu te gradonačelnice dala nekoliko milijuna kuna da se ne bismo osramotili, ne moja Vlada nego grad Knin. Molio bih da se takve stvari uvaže', zaključuje premijer.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o navodima da bi se izbori mogli održati krajem ove godine, ministar Bauk odlučio je, kako je sam rekao, odgovoriti upečatljivije nego do sada.

Sastao se vrh SDP-a: Razgovaralo se o koalicijskom sporazumu

'O datumu izbor odlučuje gospođa koja lovi ribu, vozi kombajn i lijepi pločice', rekao je Bauk koji je napomenio da je na ovo pitanje odgovarao više puta.

'Dosadašnje evidencije ulova ne idu nam u prilog'

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kaže da će Hrvatska dati dobar prijedlog da se ribolovni fond Jadrana očuva za buduće generacije.

'Problem je što prijašnjih desetak godina evidenciju ulova i sve ono što smo trebali raditi na transparentan način - nismo radili. Višegodišnji prosjeci prijašnjih ulova ne idu nam u prilog. Ali imamo naše institute i znanstvenike koji će i kroz znanstvene studije dokazati da su ribolovni potencijali Jadrana takvi da ih kroz dobre planove i strateške dokumente možemo svi čuvati za sljedeće generacije', rekao je Jakovina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene