Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić branio Šegona

Bauk: Nalaz DORH-a je dobra i očekivana odluka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nalaz Državnog odvjetništva po kojem nisu utvrđeni elementi kaznenog djela u postupku odobravanja kredita HBOR-a Facta Veri d.o.o. u suvlasništvu bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona, ministar uprave Arsen Bauk je ocijenio očekivanom i dobrom odlukom.

'To je očekivano. Mislim da je to dobra odluka. Gospodin je bio dio vladajuće garniture i dobro je da nije bilo elemenata kaznenog djela. To svakom članu Vlade treba biti drago, neovisno o dnevno-političkim, unutastranačkim i drugim interesima. To nije stvar pravosuđa', rekao je Arsen Bauk novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Na opasku da je zbog tog slučaja Šegon smijenjen s mjesta pomoćnika ministra, Bauk je kazao kako premijer Zoran Milanović tražeći Šegonovu smjenu nije ni spominjao kazneno djelo.

'Mislim da predsjednik Vlade u svom objašnjenju poteza koje je u tom smislu tražio od bivšeg ministra financija nije ni spominjao kazneno djelo ni prekršaj', kazao je.

Šegon je smijenjen u veljači na Milanovićev zahtjev, nakon što su mediji objavili da je Šegonova tvrtka dobila kredit od HBOR-a uz državnu potporu.

Završena istraga DORH-a: Branko Šegon nije počinio kazneno djelo!

Slučaj Šegon bio je jedan od 'okidača' za zategnute odnose između Milanovića i tadašnjeg ministra financija Slavka Linića, budući da je Linić stao u Šegonovu obranu, tvrdeći da je oko Šegona 'sve čisto'.

Taj je slučaj Milanović naveo i kao jedan od razloga kasnije Linićeve smjene, navodeći da se Linić ponašao neprihvatljivo te da je Šegona osobno morao isključiti iz tima, 'jer ministar financija nije vidio problem u tome da njegov pomoćnik, vrlo utjecajna osoba u sustavu, u vrijeme svog mandata uzme kredit u HBOR-u'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene