Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arhiv crkvi vratio matične knjige

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački biskup mons. Želimir Puljić i ravnatelj Državnog arhiva u Dubrovniku Ivo Orešković potpisali su u prostorijama Državnog arhiva u Palači Sponza zapisnik o povratu crkvenih matičnih knjiga Dubrovačkoj biskupiji, koje su bile pohranjene u Državnom arhivu u Dubrovniku.

Riječ je o povratu crkvenih matičnih knjiga, ljetopisa i drugih koje su u vrijeme komunističkog režima oduzete 1949. godine katoličkoj crkvi. Više od 200 vraćenih knjiga iz 47 župa potječu iz 17., 18., 19. i 20. stoljeća.

Pročitajte i ovo Bajke izazvale pomutnju - 4 PRILAGODBA NOVIM VREMENIMA Ah, te cenzurirane, moderne bajke: "Stvaramo idiote, možda je to nekome i u cilju" Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine

Po završetku svečanosti potpisivanja dubrovački biskup mons. Želimir Puljić uručio je Državnom arhivu u Dubrovniku originalni obrednik Ivana Pavla II. s liturgije u Gružu 6. lipnja 2003. godine te monografiju 'Sveti Otac Ivan Pavao II u trećem pastoralnom pohodu Hrvatskoj'.

Svečanosti u Palači Sponza u ime ministra kulture Bože Biškupića nazočio je tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade RH Franjo Dubravić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene