Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arambašić: 'I dalje mi prijete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi odvjetnik Gordane Getoš Magdić, trećeoptužene u slučaju selotejp, izjavio je svjedočeći na suđenju za ratne zločine u Osijeku da je u tom gradu i dalje suočen s raznim prijetnjama.

'Moje prijatelje upozoravaju da ne hodaju sa mnom po gradu jer bi mogli 'popušiti' metak', kazao je odvjetnik Radoslav Arambašić. Dodao je kako je po Osijeku distribuiran i film u kojem ga se prikazuje kao osobu koja najprije izvuče novac od stranaka, a onda ih ostavi na cjedilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snimile kamere Odvjetnik divljački napao kolegicu, unosio joj se u lice i zaprijetio: "'Oćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš sa suda..." Slika nije dostupna Ivica Magdić osuđen na tri mjeseca zatvora

No, tvrdnje o prijetnjama u sudnici je, nakon pauze, izrekla i
odvjetnička klupa Branimira Glavaša i ostalih optuženih za ratne zločine nad osječkim Srbima 1991.

Petar Šale, odvjetnik drugooptuženog Ivice Krnjaka, tražio je da se u sudski zapisnik unese kako je Arambašić izlazeći iz sudnice prišao odvjetničkom timu i počeo prijetiti. 

>> Getoš Magdić na sudu ispitivala bivšeg odvjetnika

'Rekao je sram vas bilo i imao je namjeru fizički napasti', rekao je Šale, no, predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović kazao je kako je njegov zaključak da je svjedok očito bio isprovociran nekim postupcima obrane.

Arambašić je ponovio da iskaz Gordane Getoš Magdić osječkoj policiji nije bio iznuđen, kako tvrde optužena, njeni odvjetnici i obitelj. U tom je iskazu ona Glavaša i još neke pripadnike Samostalne uskočke satnije optužila za likvidacije osječkih Srba. 

Odgovarajući na pitanja svoje nekadašnje branjenice Arambašić je rekao da se i dalje boji članova njezine obitelji.

Arambašić je ranije na sudu izjavio da su mu otac, brat i suprug Gordane Getoš Magdić prijetili 'da je mrtav ako Gordana bude osuđena' i 'da će mu razbiti glavu'.

Zbog njegovog dugotrajnog svjedočenja sudsko je vijeće za sutra odgodilo saslušanje osječkog tužitelja Željka Krpana te vještaka grafologa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene