Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokrenuta akcija

Samohrana majka Tihana u teškom stanju nakon prometne nesreće, roditelji mole za pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj 26-godišnje Tihane Šorman, samohrane majke trogodišnjeg dječaka, koja je imala tešku prometnu nesreću, treba pomoć.

Medicinska sestra iz okolice Osijeka, Tihana Šorman u ožujku ove godine doživjela je tešku prometnu nesreću zbog koje je sada nepokretna, a liječnici kažu i nekontaktabilna. Kako je samohrana majka trogodišnjeg dječaka, čiji je otac poginuo u prometnoj nesreći nekoliko mjeseci prije njezine nesreće, brigu o dječaku preuzeli su njezini roditelji Anita i Tihomir.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

I Anita i Tihomir su zaposleni, ali zbog brige o unuku i nepokretnoj kćerci trenutačno su na bolovanju s minimalnim prihodima. ''U početku smo joj u posjet u bolnicu dolazili dva puta dnevno, a sada jednom dnevno, ali dolazimo joj svaki dan'', priča Tihomir u razgovoru za DNEVNIK.hr.

RAČUN ZA UPLATU POMOĆI: HR5823400093213856632 S naznakom: Za humanitarnu pomoć Do bolnice u Osijeku u kojoj se nalazi Tihana i natrag do sela u kojem žive Podravskim Podgajcima, kaže, u ovih nekoliko mjeseci već je napravio 13.000 kilometara. No, ljubav prema kćeri koja je do nedavno bila u komi je nemjerljiva. Od bolnice su dobili dopuštenje da uz Tihanu budu stalno, tako da joj pomažu u hranjenju, masiraju je kako bi spriječili nastanak dekubitisa, pomažu fizioterapeutu koji brine da joj mišići u potpunosti ne atrofiraju…

Do nedavno Tihana nije mogla jesti i hranu je dobivala Pegom koji joj je ugrađen u želudac, kaže Tihomir, dodajući da je sada već hrane lubenicom na usta pomoću šprice.

''Probudila se iz kome, progledala je, reagira općenito na poznate obitelji, pokušava nam poslati poljupce'', rekao je Tihomir.

Nerazjašnjene okolnosti nesreće

Okolnosti u kojima je ova mlada medicinska sestra doživjela prometnu nesreću nisu još razriješene. Automobilom je na putu za posao u ranim jutarnjim mračnim satima ožujka, sletjela s ceste i udarila u drvo. Svjedoka nesreći nije bilo, ali postoji mogućnost da je izbjegavala vozilo koje je sjeklo zavoj. Strašni razmjeri nesreće koji su je ostavili u teškom stanju mogu se iščitati i iz podatka da ju je iz automobila, priča nam Tihomir, sat i pol vadilo devet vatrogasaca.

Zbog niza okolnosti u kojima se se dogodile prometne nesreće i majci i ocu dječaka, on nema pravo na koliko toliko pristojnu naknadu, tako da sada svi žive od dva minimalna primanja Anite i Tihomira.

Liječnici su Tihani preporučili kućnu njegu, ali da bi se vratila kući, kuću valja osposobiti. Za sada su, kaže Tihomir, od bolnice dobili bolnički krevet. Od kad je obiteljski prijatelj Ivan Janković objavio post na Facebooku s apelom za pomoć, počeli su se javljati dobri ljudi. Tihanina obitelj se nada da će uspjeti prikupiti dovoljno sredstava da urede sobu za nju te renoviraju kupaonicu kako bi je mogla koristiti i Tihana.

Skrbništvo nad njezinim sinom dobili su Tihomir i Anita koji su svjesni da ona nikada više neće biti ista osoba. Ali trude se da joj vrate snagu pomaganjem medicinskom osoblju za brigu o njoj, bodre je ohrabrujućim riječima i optimistični su po pitanju što boljeg oporavka.

Treba joj mjesto u Toplicama

Sljedeće što je važno za Tihanu, kažu, je da dobije mjesto u Krapinskim toplicama gdje može imati kvalitetniju fizijatrijsku skrb. No, s njom mora biti netko tko će joj pomagati u vježbama, a taj netko je njezina majka Anita koja bi boravak u Toplicama morala financirati o vlastitom trošku. Ali primanja neće imati ni kao naknadu od bolovanja, jer će morati napustiti posao kako bi se potpuno posvetila brizi za kćer.

Nekoliko mjeseci nakon toga, objašnjava nam Tihomir, može dobiti status njegovateljice s određenom naknadom. Ali do tada treba živjeti, a život s višebrojnom obitelji, jer Tihomir i Anita imaju još dvije kćeri, treba financirati. Stoga bi im dobro došla sva pomoć koju mogu dobiti.

Kažu da vjeruju da će prikupiti dovoljno da renoviraju sobu i kupaonicu za Tihanu. Objavili su broj računa na koji se može uplaćivati novac s naznakom: Za humanitarnu pomoć, te će taj novac namjenski trošiti za brigu o kćeri.

Tihana je šest godina radila kao medicinska sestra, godinu i pol u Hitnoj službi, a četiri i pol u Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju u KBC-u Osijek. Šest je godina nesebično brinula za druge, a sada je potrebno brinuti o njoj.

Post Ivana Jankovića kojim je javnost i saznala za teške trenutke koje proživljava obitelj Šorman prenosimo u cijelosti:

''Apel za humanitarnu pomoć Tihani

Tihana Šorman (26 g.) je samohrana majka 3-godišnjeg Dine čiji je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći 2016. godine. Tihana živi u Podravskim Podgajcima.

Dana 19.03.2017. u jutarnjim satima pri odlasku na posao Tihana je teško stradala pri slijetanju svog vozila na mokrom kolniku udarivši u drvo te je pri tome teško ozlijedila glavu.

Nakon iznimno teške operacije Tihani je život spašen praktički iz kliničke smrti.

Trenutno zdravstveno stanje Tihane zahtjeva punu skrb i brigu s obzirom da se nalazi u stanju traumatske kome te nije kontaktna, ne može samostalno gutati te se hrani putem ugrađenog pega u želudac, pluća joj se moraju čistiti od sluzi putem ugrađene kanile, samostalno ne može držati uspravno glavu, ima ugrađen kateter i pelene…

S obzirom na Tihanino stanje i skori otpust iz bolnice majka će biti prisiljena dati otkaz kako bi se mogla u potpunosti posvetiti skrbi o Tihani i njenom 3- godišnjem sinu.
Obiteljsku kuću roditelji moraju u vrlo kratkom roku adaptirati i prostor preurediti kako bi mogli skrbiti i brinuti o Tihani i njenom 3-godišnjem sinu Dini.

S obzirom na visoke troškove prilagođavanja prostora nepokretnom ležećem bolesniku molimo dobre ljude i firme da nam pomognu u okviru svojih mogućnosti u prenamjeni i opremanju prostora.

Unaprijed hvala svim ljudima koji su nam u mogućnosti
pomoći!


RAČUN ZA UPLATU POMOĆI :
Tihana Šorman

HR5823400093213856632

s naznakom: Za humanitarnu pomoć
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene