Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanska inicijativa Split

'Antonija Bilić je neizravna žrtva Gay pridea u Splitu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa Splita poslala je predstavku gradonačelniku Željku Kerumu, županu Anti Sanaderu i načelniku PU Splitsko-dalmatinske Ivici Tolušiću koje poziva da uskrate odobrenje za Gay pride na javnim površinama Splita koji je najavljen za 9. lipnja.

U protivnom, ističu kako zahtjevaju da odluku o tom događaju donesu građani na referendumu.Na današnjoj konferenciji za novinare povjesničar Stjepan Lozo, član Građanske inicijative, izvijestio je da su uputili pismo i predsjedniku RH Ivi Josipoviću i pripremili kaznene prijave koje će podnijeti Državnom odvjetništvu protiv onih koji se usude izdati dozvole za održavanje Gay pridea i to zbog ugrožavanja prava većine. Planiraju organizirati i kontra skup.

Pročitajte i ovo Povorka ponosa u Sarajevu (STR-4321/PIXSELL) - 4 stop diskriminaciji Prva Parada ponosa u BiH prošla bez incidenata: "Mora se zaustaviti homofobija" Povorka ponosa u Splitu, okupljanje (Foto: Sanja Jurišić) - 1 bez incidenata U Splitu održana deveta Povorka ponosa: ''To je ljubav, čista ljubav i treba je podržati u svemu''

>> Split: Prosvjedna šetnja protiv abortusa i 'zaleđivanja'

'Antonija Bilić je neizravna žrtva prošlogodišnjeg Gay pridea u Splitu jer je tisuće policajaca osiguravalo gay paradu umjesto da su tražili nju', kazao je Stjepan Lozo dodajući kako se policija četiri dana bavila splitskim Gay prideom. 'Ovdje se ne radi o borbi za prava homoseksualaca. Ovdje se radi o borbi protiv prirode. Homoseksualni brakovi nisu ljudska prava nego destrukcija društva', rekao je Quido Piassevoli. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene