Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Pupovcu i manjinama

Antifašistička liga osudila Brkićevu izjavu: Ona je zabrinjavajuća i zastrašujuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antifašistička liga u utorak je osudila i ocijenila neistinitom jučerašnju izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je izjavio da “Milorad Pupovac i manjine neće određivati sastav i smjer Vlade, je je ovo Hrvatska, o njoj odlučuju Hrvatice i Hrvati.

Ocijenili su da je ova izjava ne samo neistinita i s etičkog stanovišta poražavajuća za Brkića, već je ona, s obzirom na Brkićev politički položaj i utjecaj, zabrinjavajuća i zastrašujuća i za sve Hrvatice i Hrvate koji Hrvatsku žele kao pristojnu demokratsku državu svih njenih građana.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

"Neistinita je, jer najnovija HDZ-ova Vlada nije izabrana glasovima, što bi Milijan Brkić rekao, "Hrvatica i Hrvata", po njima bi ova Vlada pala, nego, nedvojbeno, glasovima manjinskih zastupnika", navodi AFL.

Dio Brkićeve izjave gdje on govori o političkom djelovanju Milorada Pupovca i, općenito, političkih predstavnika manjina u hrvatskoj politici pokazuje da je kod potpredsjednika stranke koja formira Vladu šovinistička ostrašćenost jača od elementarnih činjenica, slova Ustava i zdrave pameti, navodi se.

Time je Milijan Brkić izrekao, iako mu to nije bila namjera, do sada najuvjerljiviju kritiku odluke Milorada Pupovca i ostalih zastupnika manjina da svojim glasovima spase HDZ-ovu Vladu od pada, dodaje se.

Ako u toj Vladi prevladaju stavovi potpredsjednika stranke koja Vladu formira, stavovi koji pokazuju da on ima ozbiljnih problema s osnovama demokracije i najvažnijim principima na kojima počiva Ustav ove zemlje, o ravnopravnosti svih građana, nikakvi pragmatični razlozi neće biti opravdanje presudne podrške koju su manjinski zastupnici dali formiranju te Vlade, ocjenjuje AFL. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene