Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grubo kršenje vladavine prava'

Antifašisti žele kazneno prijaviti ministra Tomislava Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački antifašisti najavili su podizanje kaznene prijave protiv ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga antifašista Dubrovnik i Društvo Tito Dubrovnik najavili su podizanje kaznene prijave protiv ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka povodom njegovih izjava tijekom njegovog boravka u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

'Osuđujemo neprimjerene i neutemeljene politikantske optužbe koje je javno iznio ministar Tomislav Karamarko, o Josipu Brozu Titu, antifašizmu, Narodno oslobodilačkoj borbi, njezinim sudionicima i obilježjima pod kojima je položeno stotine tisuća života i Hrvatska svrstana među zemlje pobjednice nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu', stoji u priopćenju antifašista.

Dodaju kako najavu uhićenja istaknutih sudionika Narodno oslobodilačke borbe, prije prethodno provedenih zakonom propisanih istražnih radnji i odluka nadležnih pravosudnih organa, ocjenjuju kao grubo kršenjem vladavine prava i zloupotrebom položaja i ovlasti ministra Karamarka.

Navode kako se takve mjere provode s ciljem zastrašivanja građana Republike Hrvatske Ocjenu neprovođenja mjera lustracije i tvrdnje da protagonisti bivšeg sistema žive još i danas i još uvijek imaju utjecaja, oni i njihova djeca, u medijima, u politici i u pravosuđu. 'To je drzak i otvoreni poziv na linč i progone, kako dužnosnika bivšeg sistema, tako i preživjelih boraca NOR-a i njihove djece', stoji u priopćenju.

Navodi se kako je neprihvatljivo da tako visoku i odgovornu dužnost u Vladi obavlja osoba ovakvih moralnih i stručnih kvaliteta, koja se stidi antifašizma, poistovjećujući ga s bivšim sistemom, a taj sistem s fašizmom.

Antifašisti Tomislava Karamarka opisuju kao osobu spremnu da u cilju zadovoljavanja osobnih frustracija i ostvarivanja osobnih političkih ambicija svojim ponašanjem i djelovanjem dovodi u pitanje pravni i ustavni poredak, kojeg bi po svojoj funkciji trebala štititi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene