Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Antičević-Marinović dala ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica SDP-a Ingrid Antičević Marinović priopćila je da je podnijela ostavku na tu stranačku dužnost, želeći, kako kaže, spriječiti da se 'podmetanja i prljavštine' u medijima o njoj i njezinom suprugu, zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću, koriste protiv SDP-a.

Jutarnji list danas je objavio da je Ingrid Antičević Marinović 2002., kada je bila ministrica pravosuđa, pogodovala klijentu svoga supruga u dobivanju dvaju sudskih sporova kojima je pokušavao steći pravo na benzinsku crpku, dok je tjednik Globus objavio kako policija sumnjiči njezina supruga da je pokušao kod nje, kao ministrice, ishoditi pomilovanje za splitskog dilera koji mu je bio klijent.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

'Nikada se nisam miješala u odvjetnički posao svoga supruga, kao što se ni on nikada nije miješao u moj politički rad', istaknula je Antičević-Marinović u priopćenju.

Navela je kako joj teško pada šteta koju napisi o njoj i Marku
Marinoviću nanose SDP-u, te da je, želeći spriječiti korištenje te situacije protiv njezine stranke, podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice SDP-a.

Svjesna je, kaže, pogreške koju je njezin suprug učinio javnim istupom u slučaju Ane Magaš, kada je javno kazao kako je dezinformirao javnost tvrdeći da je ta Zadranka, inače njegova branjenica na suđenju za ubojstvo supruga, žrtva obiteljskog nasilja.

Antičević-Marinović u priopćenju ističe kako ne odobrava taj suprugov postupak, ali i tvrdi da je Marko Marinović 'pored razumljive kritike poslužio i kao povod za nesmiljene napade na njega, našu obitelj i mene osobno'.

Dodaje da je, osim što je pravnica i političarka, i supruga čovjeku koga je izabrala, da od tog izbora ne može i ne želi odustati, već da mu u teškim trenucima koje prolaze kao obitelj želi biti oslonac i čvrsto stati uz njega.

'Tako smo rekli na početku, tako će biti do kraja, bez obzira na
nedaće koje život donese. Spremna sam ih podnijeti kao što sam spremna izdržati i sva podmetanja i prljavštine kojima sam izložena u nečasnoj političkoj borbi', navodi u priopćenju Ingrid Antičević-Marinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene