457801
457801
457801
457801
457801

Proglašen gospodarstvenik godine, gospodarski događaj godine - rast BDP-a

  • , 21.11.2016., 12:37
  • Autor:
  • komentara

Ante Vlahović proglašen je gospodarstvenikom godine, a rast BDP-a gospodarskim događajem godine.

 
 
 
 
Proglašen gospodarstvenik godine, gospodarski događaj godine (Video: Vijesti u 14)
Proglašen gospodarstvenik godine, gospodarski događaj godine (Video: Vijesti u 14)

Ante Vlahović proglašen je gospodarstvenikom godine, a rast BDP-a gospodarskim događajem godine u izboru Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika na današnjoj prigodnoj manifestaciji u hotelu Esplanade.

Vlahovića i rast BDP-a pobjednicima su proglasili i žiri i čitatelji.

Vlahović još od 1995. vodi Adris grupu, tadašnju Tvornicu duhana Rovinj. Većinski je dioničar Adrisa, ima rovinjsku turističku kompaniju Maistru s nekima od ponajboljih hotela. Naš je najveći filantrop. Za nezbrinutu djecu, stare i nemoćne donirao je dionice od milijun eura.

Osim njega, kandidati za titulu gospodarstvenika godine bili su Zvonimir Mršić (Podravka), Mate Rimac (Rimac Automobili), Branko Roglić (Orbico grupa) i Đuro Horvat (Tehnix).

Za gospodarski događaj godine odabran je rast BDP-a. Naime, Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je procjenu prema kojoj je BDP u drugom kvartalu 2016. porastao 2,8 posto u odnosu na lani. Najsnažniji pozitivan utjecaj na kretanje gospodarske aktivnosti prouzročen je rastom izdataka za potrošnju kućanstava za tri posto. Državna potrošnja porasla je za 2,6 posto, dok su bruto investicije u fiksni kapital skočile 6,3 posto.

"Nakon ove porezne reforme sigurno možete očekivati čitav niz iskoraka, strukturne prirode, u raznim resorima, koji će značiti unaprijeđenje i stvaranje pozitivnog okruženje te dizanje potencijala hrvatskog gospodarstva", poručio je ministar financija Zdravko Marić.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se