452005
452005
452005
452005
452005

'Poduzet ćemo mjere za banke koje nemoralno posluju'

  • , 30.09.2016., 14:36
  • Autor:
  • komentara

Slučaj konverzije kredita u švicarskim francima i arbitražni postupak u Washingtonu prokomentirao je tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje s druge Međunarodne konferencije sudaca u Zadru

 
 
 
 
Šprlje o konverziji kredita u švicarskim francima (Video: Vijesti u 17 h)
Šprlje o konverziji kredita u švicarskim francima (Video: Vijesti u 17 h)

Na aktualna pitanja oko pregovora za sastav nove vlade Šprlje nije htio odgovarati kao ni na pitanje je li upravo slučaj kredita u švicarcima razlog usporavanja pregovora između MOSTA i HDZ-a.

"Republika Hrvatska će poduzeti sve one korake koje pravno smatra da su ispravni koraci. Dakle, prije svega i mi imamo stav načelan da ne postoji stav arbitraže, odnosno da bi se to trebalo rješavati na europskoj razini. Poduzet ćemo sve ono što bi trebali poduzeti u tom slučaju, uključujući i razgovore s bankama, ali i uključujući one mjere koje smatramo da je potrebno poduzeti u slučaju ajmo tako reći nemoralnog poslovanja banaka", poručio je Šprlje.

Spor s bankama komentirao je i tehnički ministar financija Zdravko Marić.

"Stav vlasti je da ni u kojme slučaju to ne smije ugroziri porezne obveznike i nacionalni interes, a sad hoćemo li uspjeti to ćemo tek vidjeti", kazao je Marić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se