Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali smo sa stručnjacima

Koliko zapravo vrijede Todorićeve skupe igračke koje su stavljene na dražbu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahta, helikopter, luksuzne limuzine... Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u ponedjeljak kreće u rasprodaju svih vrijednih pokretnina Ivice Todorića koje kompaniji nisu nužne za posao. Stručnjaci kažu da bi mogao zaraditi i nekoliko milijuna eura. Prodaja je više simboličan čin, jer novac koji može dobiti - kap je u moru Agrokorovih dugova.

Što se u Agrokoru letjelo, letjelo se. Povjernik Ante Ramljak prodaje kompanijin helikopter. Riječ je VIP helikopteru marke BELL 427 iz 2006. godine. Stručnjaci nam kažu kako stoji između jedan i dva milijuna dolara, no trenutačno je na tržištu loš trenutak za prodaju helikoptera pa će vjerojatno morati ići s cijenom i ispod milijun dolara.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Izvlačenje 1,2 milijarde kuna DORH će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju u slučaju Agrokor: Vještačenje KPMG-a je nezakonito

"Sve prodaje će se provoditi u skladu sa Zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH te u skladu s jasnim pravilima koja jamče maksimalnu otvorenost procesa, a koja će biti objavljena na web stranicama kompanije", izvijestili su iz Agrokora.

Prodaje se i 11 godina stara luksuzna jahta od 24 metra. Trgovac rabljenim plovilima Mario Knego kaže da takva i rabljena jahta stoji milijune.

"Od 2,2 do 2,5 milijuna eura. Mislim da je ovaj brod u izvedbi s tri kabine plus dvije kabine za posadu, vrlo luksuzno napravljen, opremeljen generatorima, klimom. Takovih brodova ima u južnoj Francuskoj i namijenjeni su iznajmljivanju tako da je potencijalni kupac i neka takva firma", kaže Knego.

Rasprodaje se i lusuzni vozni park, redom automobili najviše klase. Poznavatelji automobila kažu - cijene su milijunske.

"Ti automobili stoje od milijun i pol do dva milijuna kuna s pripadajućom opremom. Ovisno o starosti takvi automobili u godini do dvije dana znaju izgubiti i do 50 posto vrijednosti. Kupaca za takve automobile ipak ima malo jer ih uglavnom kupuju pravne osobe", istaknuo je glavni urednik Motorevije Kristijan Tičak.

Nakon pokretnina na red će doći i prodaja nekretnina koje ne služe za posao, no povjerenik Ramljak tu neće imati odriješene ruke jer prema Lex Agrokoru kod prodaje nekretnina za više od 3 i pol milijuna kuna mora tražiti dopuštenje vjerovničkog vijeća

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene