Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet pao za 10,8 %

Ramljak najavio otpuštanja u Konzumu, ali i veće plaće pa "bocnuo" Todorića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio je da će u Konzumu biti otpuštanja, ali istovremeno i podizanja plaća.

Realizacija kredita od 530 milijuna eura za koliko se Agrokor zadužio trebala bi krenuti već od idućeg tjedna kada se očekuje dobivanje prve tranše u iznosu od 100 milijuna eura, najavio je Ante Ramljak, izvanredni povjerenik u Agrokoru gostujući na N1 televiziji.

Većina tog novca, kako je rekao, ići će za Konzum i njime će se podmiriti isključivo dobavljače koje do sada nisu platili u zadanim ugovorenim rokovima, a dio sredstava će ići za nadopunjavanje zaliha za pripremu sezone. Potvrdio je da je Konzumu pao promet za 10,8 posto.

"Bio bih zadovoljan da do kraja godine Konzum posluje s nulom", ustvrdio je Ramljak.
Analize koje su trgovine neprofitabilne još se rade, no Ramljak je najavo da će određeni dio ljudi biti otpušten. Kad je pak riječ o smanjenju plaća, povjerenik je dao zanimljivi odgovor:

"Ne znam da li zaposlenici Konzuma, pogotovo zaposlenici u dućanima Konzuma, mogu imati manje plaće od ovih koje imaju danas. Mislim da je to čak jedna od stavki zbog kojih mi moramo napraviti dobre analize jer naši zaposlenici nažalost u plaćama nisu konkurentni sa zaposlenicima drugih trgovačkih lanaca u kojima su plaće puno veće i volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju Konzuma da se i te plaće podignu, a ne smanje."

Na pitanje kako ide prodaje statusnih simbola u Agrokoru, poput jahte i helikoptera, Ramljak je kazao kako imaju jako puno zainteresiranih te da bi mogli biti prodani kroz mjesec dana.

Upitan i je li u kontaktu s Ivicom Todorićem, Ramljak je odgovorio kako nisu imali "nikakav kontakt" od preuzimanja Agrokora.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Agrokorov povjerenik kazao je i kako je ruski Sberbank, koji je bio najveći kreditor Ivice Todorića a sada odbija sudjelovati u daljnjem kreditiranju, "u vrlo nezavidnoj poziciji s obzirom na sredstva osiguranja koja imaju ili nemaju bolje rečeno". 

"Ja se nadam da će oni na kraju sagledati to i sudjelovati u tom kreditu, međutim svatko ima pravo na svoju odluku. Ne znam da li su im tužbe sredstvo pritiska ili sredstvo naplate" rekao je Ramljak.

Upitan postoji li mogućnost da sve u konačnici plate hrvatski porezni obveznici:

"Mislim da je postupak toliko kompliciran i težak i kad pogledate malo i primjere i međunarodne slučajeve i države u kojima su se događale ovakve stvari, uvijek je iza ovakvih procesa i postupaka ostajao jako velik broj tužbi. Vi jednostavno ne možete sve zadovoljiti, uvijek će biti onih nezadovoljnih. I ti nezadovoljni će onda, i na ovakav način putem sudova, pokušati naplatiti neka svoja potraživanja. Da li će u tome uspjeti ili ne, i to je sad odgovor - tužba ne znači, bar je ja ne bih prejudicirao, da je automatski i presuda."

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene