Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalio svijeće

General Ante Gotovina: Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina pridružio se u ponedjeljak navečer Pleterničanima u paljenu svijeća uoči odlaska u Vukovar u Kolonu sjećanja.

'Postoje važni dani u životu jedne nacije i demokracije kao što je sutrašnje obilježavanje dana sjećanja na vukovarske žrtve. Tu ne smije biti politike i svi trebamo biti jedinstveni te s dostojanstvom i dužnim poštovanjem odati počast žrtvama Vukovara. Isto je tako s Danom domovinske zahvalnosti ili Danom pobjede. Moramo cijeniti ljude i žrtvu svih onih koji su dali svoje živote i svoje zdravlje, a pobjeda nam je omogućila neovisnost i slobodu. To su temelji hrvatske državnosti na kojima gradimo budućnost onakvu kakvu svi želimo', rekao je tijekom boravka u Pleternici general Ante Gotovina, a donosi 034portal.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja DNEVNIK NOVE TV PITA Ocijenili ste organizaciju Dana sjećanja! Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Kolona sjećanja - 2 obljetnica VELIKA GALERIJA Pogledajte kako danas izgleda Vukovar: Dan ponosa i tuge

Dodao je kako ne zna još hoće li u utorak biti u Vukovaru ili Škabrnji, ali će biti na misi za poginule branitelje.

Na pitanje o zbivanjima uoči Dana sjećanja u Vukovaru u proteklih nekoliko godina rekao je kako je 'i demokracija i sve ono što ide s njom je proces, nikad događaj'.

FOTO Tko je to generala Gotovinu kandidirao za predsjednika ...

'Bili smo svjedoci nečega u prošlosti zbog čega nismo bili sretni. Trebamo naučiti da oprostiti nečiju pogrešku nije slabost nego snaga. Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti. Onaj drugi, nasuprot, mora biti spreman taj oprost prihvatiti. Postoje još uvijek emocije, ali uvjeren sam da naši ljudi to shvaćaju', rekao je Gotovina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene