Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasovanje Gradskog vijeća

Nagrada grada Zadra generalu Gotovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godišnja nagrada grada Zadra bit će dodijeljena generalu Anti Gotovini, odlučili su gradski vijećnici na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća.

Godišnja nagrada bit će uručena obitelji generala Ante Gotovine na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 24. studenog. Prijedlog za nagradu stigao je od lokalnog internetskog portala koji je proveo anketu među svojim čitateljima. Sedamnaest od 25 vijećnika glasovalo je za prihvaćanje te odluke, a oporba nije htjela glasovati o prijedlogu.

Vijećnik HDZ-a Danijel Telesmanić rekao je 'da vladajući HDZ i koalicijski partneri smatraju da general Gotovina dostojanstveno, ponosno i časno na haaškom sudu brani istinu o sebi i Domovinskome ratu u Hrvatskoj. Na ovaj način, u ime građana Zadra, iskazujemo mu potporu da ustraje u pravičnoj borbi za istinu', rekao je vijećnik Telesmanić.

Vijećnik SDP-a Željko Ivančević je rekao da 'kao branitelj želi reći kako nema te nagrade kojom bi se nagradilo sve ono što su branitelji ove zemlje za vrijeme Domovinskog rata podnijeli za Hrvatsku'. Smatramo da nijedan domoljub i građanin ne smije sudjelovati u bilo kakvoj službenoj odluci koja, posebice u ovom trenutku, može ugroziti obranu generala Gotovine i Domovinskog rata na ikoji način. Nećemo sudjelovati ni u kakvu pokušaju manipulacije s imenom generala Gotovine', rekao je Ivančević.

Vijećnica HNS-a Vesna Sabolić istaknula je kako bi ta nagrada mogla naštetiti generalu Gotovini u sudskome postupku u Haagu. 'Iako Antu Gotovinu smatramo herojem Domovinskog rata, ne želimo manipulirati njegovim imenom u dnevnopolitičke svrhe', dodala je.

U nastavku sjednice, bez veće rasprave, vijećnici su prihvatili odluku o dodjeli nagrade grada Zadra za životno djelo msgr. dr. Pavlu Keri, dugogodišnjem upravitelju Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru, te akademskom kiparu Ratku Petriću kojemu je nagrada dodijeljena posmrtno za doprinos na području kulture i umjetnosti.

Osim generalu Gotovini nagrada grada Zadra dodjeljuje se i glumcu Zlatku Košti, a grb grada Šimi Kevriću, Ljerki Gaćini i Pavlu Mendešu. (Hina)

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene"

>>Ante Gotovina predložen za godišnju nagradu Grada Zadra

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene