Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO PRED SABOROM

I Ante Gotovina na predstavljanju nacrta Strategije nacionalne sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prezentacija završnog nacrta očekuje se u lipnju, a usvajanje dokumenta u Hrvatskom saboru u srpnju 2017. godine.

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu održana je 4. sjednica Povjerenstva za izradu nacrta Prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti, na kojoj je prezentiran drugi nacrt prijedloga te strategije.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Slika nije dostupna na današnji dan Sedam godina od oslobođenja generala Gotovine i Markača i veličanstvenog dočeka: "Tog dana Hrvatska je bila jedno"

Sjednicom je predsjedao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, a sudjelovali su i posebni savjetnik predsjednika Vlade Robert Kopal, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Igor Dragovan, posebni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ante Gotovina i drugi, navedeno je u MORH-ovom priopćenju.

"Nacionalna sigurnost se tiče svih nas i želimo postići nacionalni konsenzus. Želimo da sustav nacionalne sigurnosti bude moderan, racionalan, sveobuhvatan i učinkovit", istaknuo je Krstičević nakon sjednice. Strategiju nacionalne sigurnosti, u suradnji s predsjednicom Republike, predlaže Vlada, a donosi je Hrvatski sabor. U ovom bi prijedlogu jedan od noviteta trebalo biti i da Vlada jednom godišnje izviješćuje Sabor o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti.

"Sustav sigurnosti koji razvijamo i poboljšavamo treba jamčiti svim našim građanima da Republika Hrvatska u bilo kojem trenutku može čvrsto, snažno i jasno reagirati i odgovoriti na bilo koju ugrozu ili opasnost i tako omogućiti nesmetan razvoj i prosperitet Republike Hrvatske" naglasio je ministar Krstičević.

Nakon iduće sjednice povjerenstva, planirane za 25. travnja, na kojoj će biti prezentiran i treći nacrt ove strategije, uslijedit će e-savjetovanje i sastanci sa stručnjacima i institucijama uključenim u izradu Strategije. Prezentacija završnog nacrta očekuje se u lipnju, a usvajanje dokumenta u Hrvatskom saboru u srpnju 2017. godine, navedeno je u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene