Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska najdestinacija 2016.

ZADAR ODUŠEVLJEN 'Ušli smo u meč s najjačima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zadar okrunjen je titulom najbolje europske destinacije u 2016. godini.

Nakon tri tjedna online glasanja odabrane su najbolje destinacije u 2016. godini. Od 20 gradova kandidata koji su se natjecali za najbolju destinaciju u 2016., ovu prestižnu titulu osvojio je grad Zadar.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

'Dali smo sve od sebe, ušli smo u meč s najjačima i zaista smo sretni i pomalo iznenađeni ovim velikim uspjehom. Moram se ovom prilikom zahvaliti i kolegama iz Turističke zajednice grada Zagreba koji su nam dali zaista odlične savjete pri početku kampanje zato što je Zagreb naravno, dobio nagradu za najbolju adventsku destinaciju. I isto tako i kolegama iz Hrvatske turističke zajednice i svim medijima koji su podržali našu kampanju koja je trajala 20 dana', rekao je Ante Galić, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

'Od kolega hotelijera smo dobili informacije da je posljednjih 15-ak dana nevjerojatno jak booking za predsezonu i sezonu. Dakle, sama ova kampanja, ali i cijela serija nekih događanja koja smo organizirali, počevši od Adventa pa preko tuna i Sushi festivala i još nekim događanjima koji će biti uskoro, zaista daju rezultate. Očekujemo do sada možda i najjaču sezonu u Zadru', optimističan je Galić.

'Nadamo se da će i ova nagrada koju smo osvojili potaknuti moguće investitore u zadarski turizam da se ozbiljnije prihvate posla i dođu na zadarsko područje i povećaju broj smještajnih kapaciteta koji Zadru, moramo priznati, ipak nedostaju. Dakle, smještajni kapaciteti visoke kategorije u samom gradu. Zadar ima dugu tradiciju turizma i nadamo se da će ovu veliku nagradu pokazati u najboljem svjetlu'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene