Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anonimnim pismom optužili rektora Sjemeništa za maltretiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski helsinški odbor zatražio je od kardinala Bozanića da istraži navodnu strahovladu u Dječačkom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati. U anonimnom pismu prozvan je rektor Sjemeništa Ivica Gretić za 'maltretiranje i divljačko ponašanje, koje mlade tjera od Crkve'. O ovim optužbama za Novu TV izjasnio se prvi put i sam rektor.

'Inkvizicija na Šalati', tako nazvan mail prije četiri dana stigao je u Hrvatski helsinški odbor. Sjemeništarci i maturanti Nadbiskupske gimnazije teško optužuju rektora Sjemeništa Ivicu Gretića, koji najkraće rečeno, provodi strahovladu. Ne da im, pišu, puštati kosu, nositi kratke hlače, imati prijenosno računalo, mobitel poslije 20:30.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamijenio Damira Borasa Sveučilište u Zagrebu dobilo novog rektora: "Strahova nemam, već izazove, a bez njih nema napretka" Slika nije dostupna nema kraja Provjerite hladnjake! Povlači se još jedna namirnica, sadrži - hepatitis

'U minule dvije godine rektor Gretić je svojim divljačkim ponašanjem uspio mnoge usmjeriti dalje od Crkve. Treba li mu dopustiti da isto to učini i s nekolicinom nas, koji godinama trpimo i stoički podnosimo njegovo maltretiranje, njegovo divljaštvo?', stoji u pismu.

Sve što piše u pismu nije istina, odgovara prozvani rektor, ali da je strog - jest.

'Pa, što mislite u čemu igraju nogomet? Imaju sportsku opremu, duža kosa, što se podrazumijeva pod duža kosa? Tražim da budu uredni', kaže rektor.

Sjemeništarci neće pred kameru, a gimnazijalci ne vjeruju da je rektor inkvizitor.

Prije no što donese konačan sud, HHO čeka očitovanje Zagrebačke nadbiskupije. Imaju na umu da je pismo anonimno, a Sjemenište ipak konzervativna institucija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene