Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anonimni donator đacima platio let avionom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonimni Splićanin platit će let avionom do Zagreba za oba četvrta razreda splitske Osnovne škole "Meje" u sklopu njihova četverodnevnog izleta u svibnju, pa se ipak neće dogoditi situacija da polovica učenika leti, dok ih druga polovica čeka s autobusom na zagrebačkom aerodromu.

'Želim omogućiti svoj djeci da dožive putovanje avionom kako se ne bi doista dogodila segregacija, ali također moram naglasiti kako ne treba osuđivati ni roditelje ni učiteljicu koji su organizirali putovanje avionom. Sigurno su svi željeli najbolje' kazao je novinaru Slobodne Dalmacije anonimni dobrotvor, za kojeg se doznajeda je donacijama već pomagao istu školu. 

Pročitajte i ovo Monsinjor Dražen Kutleša preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa - 30 Pomoć Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji Marisa Sciolis Škrapić Umirovljenici velikog srca "Mislila sam da se šali!": Ovi umirovljenici donirali su ogromne iznose, neki od njih sve i ponovili

Ravnatelj OŠ Meje Branimir Brstilo kazao je kako će škola prihvatiti donaciju, dakako nakon razgovora s roditeljima djece koja putuju na ekskurziju. 

'Činjenica je da u ovom slučaju nije bilo planirano razdvajanje razreda na djecu koja putuju avionom ili autobusom, već su oba razreda donijela odluke za sebe',  tvrdi Brstilo, predočivši novinarima zapisnik koji dokazuje da su tek tri roditelja u jednom od razreda djecu željela poslati na put avionom. 

Ravnatelj priznaje da razdvajanje učenika na početku zajedničke ekskurzije pedagoški možda i nije najmudrije izvedeno, no do ponude anonimnog sponzora svejedno je tvrdio kako će se putovanje održati po planu. 

Dapače, ustvrdio je da bi i učenicima koji su trebali predstavljati "odbor za doček" na Plesu susret s aerodromom i avionima koji polijeću i slijeću vjerojatno predstavljao "nezaboravno iskustvo"! 

' Moramo pogledati istini u oči i priznati da postoje razlike među učenicima, te je danas praktično nemoguće svima odjenuti kute i pretvarati se da imaju isti socijalni status. Konkretno, škola je svim roditeljima djece koja idu na ekskurziju preporučila iznos od 150 do 180 kuna kao dovoljan za džeparac i bilo bi sjajno da se svi toga drže, no svejedno znamo da će neki učenici na put krenuti s mnogo više novca čak i od svojih učitelja'  priznaje Brstilo. I ustanovi koju vodi, napominje, nedostaje školski psiholog. 

S druge strane, psihologinja po struci dr. Mirjana Nazor tvrdi da se školski izlet kako je bio planiran apsolutno nije smio dogoditi: 

'To nije bilo nimalo pedagoški! Činjenica jest da ćemo danas djeci teško navući kute i izbrisati razlike u socijalnom statusu, no ovakvim potezom te bi se razlike samo još više produbile ', smatra dr. Nazor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene