Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Želim im svu sreću''

Mrak Taritaš: ''Čini mi se da će ovom Vladom upravljati trijumvirat''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anka Mrak Taritaš iz HNS-a u razgovoru za Dnevnik Nove TV, novoj Vladi zaželjela je sreću i poručila da će im oporba ''puhati za vratom''.

Rasprava samo što nije gotova. Vaš zaključak - hoće li ovo biti stabilna i kvalitetna Vlada?

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

Cijeli dan smo u Saboru, imali smo prilike svašta čuti. Čini mi se da će ovom Vladom ipak upravljati trijumvirat - gospodin Stier, gospođa Dalić i premijer Plenković. Vidjet ćemo u kojem će to smjeru ići. Neće biti jednostavno. Već u startu imate mali kamenčić u cipeli, budući premijer Plenković, vezano uz ministra znanosti, ali zapravo ovoj državi i građanima želim da imamo što stabilniju Vladu.

Premijer je stao na stranu tog svog novog ministra, ali zašto mislite da bi on bio kamenčić u cipeli? Plenković je uvjeren da nema krimena.

To ćemo sve vidjeti. Na ovim našim područjima vidjeli smo dosta uvjerljivih argumenata da za dan dva ne bi bilo tako. Ja to ne želim. Još uvijek je sjećanje, ja sam se loše osjećala. Znate, kad Vlada bude imenovana u Saboru, ona je i moja Vlada, i vaša Vlada i Vlada svih građana Hrvatske i kad su tu nekakve loše situacije, loše se osjećamo. Ono sa bivšim ministrom Crnojem koji je svoju prvu sjednicu Vlade proveo u hodniku je nešto loše, to treba zaboraviti. Ova Vlada nema čarobni štapić, neće im biti jednostavno. Ja im želim svu sreću, kao i svakoj Vladi koja dođe, mora biti bolja od prethodne. Ovaj eksperiment ćemo zaboraviti. No neće imati 100 dana, morat će početi odmah. A mi ćemo im dahtati za vratom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene