Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mikulić odgovorio Švaljek:

''HDZ ima jednog kandidata za gradonačelnika Zagreba''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ ima jednog jedinog kandidata za gradonačelnika Zagreba - profesora Dragu Prgometa, poručio je u utorak predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, odgovarajući na opaske da HDZ ima tri kandidata za gradonačelnika.

Nakon što je nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sandra Švaljek komentirala da HDZ ima tri kandidata za gradonačelnika - Milana Bandića, Dragu Prgometa i Brunu Esih, izjasnio se i Andrija Mikulić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak"

"Hrvatska demokratska zajednica ima jednog jedinog kandidata i to je profesor Drago Prgomet, koji je kao kandidat izabran na Gradskoj organizaciji. Prema tome, mi vjerujemo u pobjedu profesora Prgometa. Nakon pet godina rada Gradske organizacije, ozbiljnog rada na terenu, očekujemo odličan rezultat u Gradu Zagrebu", izjavio je Andrija Mikulić novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

Upitan za komentar rezultata anketa po kojima je Bruna Esih ispred Prgometa, kazao je da HDZ-u ankete nikada nisu bile sklone, već je za njegovu stranku glavna anketa 21. svibnja, dan kada se održavaju lokalni izbori, "a onda će svi zajedno vidjeti koji su rezultati".

Naglasio je da će HDZ u Zagrebu samostalno izaći na lokalne izbore za gradonačelnika, Gradsku skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore.

Na upit hoće li HDZ nastaviti suradnju s Milanom Bandićem u Gradskoj skupštini, Mikulić je rekao da su izbori 21. svibnja i tada će vidjeti koji je rezultat. "Svi oni potencijalno koji će se uklopiti u naše programe, koji su na tragu onoga što zastupa HDZ, oni su potencijalni partneri, jer nama je interes prije svega ne isključivo samo stranački, nego nam je interes Zagrepčanki i Zagrepčana iznad svega. Prema tome, to je ključ cijele priče", poručio je.

Podsjetio je da je HDZ u Skupštini, prema svojim procjenama, podržao odluke koje je smatrao kvalitetnima, za manje kvalitetne je tražio da se ''skinu'' ili dopune, a na pitanje kako tumači medijske napise da je u Skupštini dva mjeseca prije izbora raspisan natječaj za zapošljavanje, koji je možda namješten, odgovorio je da se radi o javnom natječaju.

"To je temeljem Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj, odnosno regionalnoj samoupravi. Stručna služba Skupštine raspisuje natječaj temeljem Plana prijema. Plan prijema za cijelu Gradsku upravu odobrava gradonačelnik grada Zagreba. Temeljem Pravilnika ljudi se po natječaju raspoređuju na radna mjesta. Odluku, odnosno Pravilnik o rasporedu na radna mjesta donio je Odbor za Statut Gradske skupštine", istaknuo je Mikulić.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene