456653
456653
456653
456653
456653

''Zašto ne želite da se Andrija Jarak javlja iz vašeg dvorišta?''

Bernaysovi studenti druge godine preddiplomskog studija „Komunikacijski menadžment“ odslušali su zanimljivo predavanje na temu komuniciranja i suradnje novinara i stručnjaka za odnose s javnošću priznatog televizijskog novinara i reportera Nove TV.

 
 
 
 
Andrija Jarak održao predavanje (Foto: dnevnik.hr)
Andrija Jarak održao predavanje (Foto: dnevnik.hr)

Na kolegiju Odnosi s medijima, profesorice Renate Potočnik, reporter Nove TV Andrija Jarak održao je zanimljivo gostujuće predavanje na temu „Zašto ne želite da se Andrija Jarak javlja iz vašeg dvorišta?“.

Bernaysovi studenti tako su iz prve ruke mogli čuti savjete te brojne primjere jednog od najboljih hrvatskih novinara, Andrije Jarka, reportera s više od 20 godina iskustva i znanja, koji je ujedno i ključna karika najgledanijeg informativnog programa Nove TV u Hrvatskoj, ujedno i partnera Bernaysa.

Andrija Jarak održao predavanje (Foto: dnevnik.hr)Naglasak gostujućeg predavanja bio je na kriznom komuniciranju pri čemu je Jarak na primjerima pokazao kako pravilno komunicirati u kriznim situacijama. Jarak smatra da su odlike dobrog PR-ovca iskrenost, transparentnost, poštenje, relevantnost, ali i stalna dostupnost s obzirom na to da se radi o poslu koji traži pravovremenu i brzu reakciju.
Također je istaknuo da 80% vijesti nikada ne bi izašlo u javnost da se ne koriste anonimni izvori te da iza odnosa s takvim izvorima stoji višegodišnja izgradnja povjerenja. Na pitanje studenata pogađa li ga svaka priča o kojoj izvještava, Jarak je odgovorio potvrdno za većinu slučajeva te istaknuo da je u takvim trenucima potrebna visoka razina samokontrole jer je važno u svakom trenutku zadržati profesionalnost.

Osim toga, Jarak je istaknuo da je po njegovu sudu Krunoslav Borovec najbolji hrvatski glasnogovornik te da su mu oslobođenje hrvatskih generala u Den Haagu i ulazak Hrvatske u Europsku uniju najdraže reportaže. Međutim, kad bi mogao odabrati nekoga da radi reportažu o njemu, onda bi to svakako bio Goran Milić.

Okupljenim studentima Jarak je poručio da budu otvoreni i iskreni te istaknuo važnost poštenog i predanog rada i ljubavi prema profesiji.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se