Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Sisku predstavljene mjere

Andrija Jarak iz Petrinje: "700 poduzetnika zbog potresa je ostalo bez prostora za rad i to je problem, a vremena nema"

U Banovini je sada podjednako važno obnoviti kuće, ali i oživjeti gospodarstvo. Na sastanku o revitalizaciji gospodarske aktivnosti na potresom pogođenom području danas u Sisku najavljene su mjere za pomoć.

"Čuli smo, nakon današnjeg sastanka u Sisku da su pripremljene izuzetno povoljne kreditne linije, Hrvatska banka za obnovu i razvoj također će odraditi svoj dio posla, i to su dobre vijesti.

Pročitajte i ovo Đurđa Dražetić iz Sibića Stanje je teško Da ne spavaju pod zvijezdama pobrinuli su se dobri ljudi. Ali nije lako: "1991. sam bježala... Sada sam stara, da budem negdje na tuđem pragu… ne mogu" Doček Nove godine u devastiranoj Banovini - 6 Dobit će novu kuću Prva beba u Hrvatskoj rodila se bez doma, njena obitelj živi u autu: "Možete zamisliti kako je trudnoj ženi bilo"

No problem je ovdje nešto drugo, problem je što vremena nema i te male i srednje poduzetnike treba negdje smjestiti. Naime, od 3000 malih i srednjih poduzetnika koliko ih je u Sisačko-moslavačkoj županiji, njih više od 700 je pretrpilo takva oštećenja da više jednostavni ne mogu raditi ni funkcionirati u svojem poslovnom prostoru“, rekao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak dodajući kako su tu posebno ugroženi tradicijski obrti poput urara, zlatara, trgovaca, javni bilježnici, stomatološke ordinacije koje su u pravilu smještene u centru grada.

"Do prije dva tjedna u glavnoj ulici u Petrinji bilo je 20-ak ureda i trgovina. Te ljude sad treba staviti ili u kontejnersko naselje ili eventualno u neku zgradu u vlasništvu države koja bi se mogla iskoristiti kako bi ovi ljudi mogli nastaviti nesmetano raditi i osigurati plaće svojim zaposlenicima i ta utrka s vremenom je ovdje ključna stvar“, rekao je Jarak. Istaknuo je kako je u Petrinji i večeras izuzetno hladno, srećom bez snijega.

"Ta utrka s vremenom se vodi na više frontova, a to znači da se što prije treba napraviti to kontejnersko naselje , Hrvatska vojska užurbano radi, ali i četiri logistička centra jer veliki kamioni ne mogu doći do manjih, zabačenih sela. HGSS je također na terenu i sve druge žurne službe, i pokušavaju pomoći tim starim i nemoćnim ljudima koji šalju svoje apele i mole da im se pomogne jer je dolaskom promjene vremena i zahlađenjem njihov ionako težak život postao još kompliciraniji“, zaključio je Jarak. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene