Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slijede stručne rasprave

Plenković: Za nekoliko tjedana znat ćemo kada počinje primjena poreza na nekretnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u četvrtak u Koprivnici rekao da će se početak primjene poreza na nekretnine znati za nekoliko tjedana, nakon što se provede niz stručnih rasprava koje će predvoditi Ministarstvo financija.

Premijer Andrej Plenković je, odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka s domaćinima, u zgradi Koprivničko-križevačke županije ponovio da je odgoda posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Nužno je da se svi informiraju o ciljevima tog lokalnog poreza, o smislu onoga što je do sada predstavljala komunalna naknada i spomenička renta – rekao je Plenković.

Osvrnuvši se na posjet Koprivnici, premijer je istaknuo važnost Podravke za poljoprivredu.

"Vlada će učiniti napore da pomogne u daljnjem tehnološkom ekipiranju, što znači sredstva za nove proizvodne linije koje bi dugoročno mogle osigurati da Podravka u pravom trenutku otkupljuje sve ono što naši poljoprivrednici mogu prodati, izjavio je Plenković te dodao da bi se time povećao udio domaćih poljoprivrednih proizvoda u Podravkinom proizvodu sa 65 na 100 posto.

Na sastanku s županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima te gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem razgovaralo se i o nastavku gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice. Premijer Plenković je rekao da je taj projekt ušao u ključne strateške dokumente.

Također je kazao da se nastavlja pribavljanje svih potrebnih dozvola i odluka nužnih za nastavak projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica koji je važan za kvalitetno zbrinjavanje otpada nekoliko županija u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene