Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve u svoje vrijeme

PLENKOVIĆ O UVJETIMA MOSTA 'Zanimljivi su, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je za boravka u Šibeniku rekao kako su uvjeti Mosta zanimljivi no da treba pričekati izbore jer, kako je rekao "idemo prvo ostvariti rezultat, a nakon izbora ćemo se dogovarati sa strankama koje su nam slične."

Andrej Plenković je istaknuo kako se buduća vlada treba formirati na temelju cjelovitog rada.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Na pitanje podržavala li zahtjev Mosta o smanjenju plaća saborskih zastupnika odgovorio je kako ne želi banalizirati rad državnih institucija.

Andrej Plenković je govoreći o financiranju kampanje rekao da su dosad potrošili 2,9 milijuna kuna, a da će izvršno izviješće podnijeti DIP-u.

Predsjednik HDZ-a je u sklopu predizborne kampanje u subotu posjetio Šibensko – kninsku županiju. a u Šibenik je došao nakon Drniša i Knina. Na izborima sljedećeg tjedna u IX. izbornoj jedinici očekuje dobar rezultat, rekao je nakon razgovora s kolegama, kandidatima.

"Nakon svih njihovih predizbornih aktivnosti, sljedeće nedjelje ovdje očekujem dobar rezultat, više mandata nego na prošlim izborima", kazao je .

Na pitanje kako komentira naputak Generalskog zbora da birači glasuju za one koji se zalažu za ostanak županija umjesto regija, Plenković je odgovorio kako se s time slaže. Nekoliko dana nakon imenovanja šefom HDZ-a , podsjetio je da je bio na sastanku s predstavnicima Zbora te su raspravljali o pitanjima branitelja, odnosima sa Srbijom, te kako je rekao, hibridnoj regionalnoj jurisdikciji Srbije koja je za njega neprihvatljiva.

Govoreći o regionalnom ustrojstvu Hrvatske, rekao je da HDZ želi fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju te precizniju podjelu nadležnosti između županija i ureda državne uprave

Komentirajući Milanovićeve kritike, Plenković je rekao kako SDP-ovac očito još shvatio transformacijski aspekt koji je on unio u HDZ a koji će, kako je rekao, unijeti i u Hrvatsku.

Građani mogu birati između potrošenog lidera, te njega kao nivog lidera HDZ-a koji Hrvatskoj nudi kvalitetnu perspektivu, rekao je Plenković popodne u Šibeniku. Potom je posjetio "Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku", manifestacija koja se ove se godine održava 12. put. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene