448923
448923
448923
448923
448923

PLENKOVIĆ O UVJETIMA MOSTA 'Zanimljivi su, ali...'

  • , 03.09.2016., 18:05
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je za boravka u Šibeniku rekao kako su uvjeti Mosta zanimljivi no da treba pričekati izbore jer, kako je rekao "idemo prvo ostvariti rezultat, a nakon izbora ćemo se dogovarati sa strankama koje su nam slične."

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Andrej Plenković je istaknuo kako se buduća vlada treba formirati na temelju cjelovitog rada.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Na pitanje podržavala li zahtjev Mosta o smanjenju plaća saborskih zastupnika odgovorio je kako ne želi banalizirati rad državnih institucija.

Andrej Plenković je govoreći o financiranju kampanje rekao da su dosad potrošili 2,9 milijuna kuna, a da će izvršno izviješće podnijeti DIP-u.

Predsjednik HDZ-a je u sklopu predizborne kampanje u subotu posjetio Šibensko – kninsku županiju. a u Šibenik je došao nakon Drniša i Knina. Na izborima sljedećeg tjedna u IX. izbornoj jedinici očekuje dobar rezultat, rekao je nakon razgovora s kolegama, kandidatima.

"Nakon svih njihovih predizbornih aktivnosti, sljedeće nedjelje ovdje očekujem dobar rezultat, više mandata nego na prošlim izborima", kazao je .

Na pitanje kako komentira naputak Generalskog zbora da birači glasuju za one koji se zalažu za ostanak županija umjesto regija, Plenković je odgovorio kako se s time slaže. Nekoliko dana nakon imenovanja šefom HDZ-a , podsjetio je da je bio na sastanku s predstavnicima Zbora te su raspravljali o pitanjima branitelja, odnosima sa Srbijom, te kako je rekao, hibridnoj regionalnoj jurisdikciji Srbije koja je za njega neprihvatljiva.

Govoreći o regionalnom ustrojstvu Hrvatske, rekao je da HDZ želi fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju te precizniju podjelu nadležnosti između županija i ureda državne uprave

Komentirajući Milanovićeve kritike, Plenković je rekao kako SDP-ovac očito još shvatio transformacijski aspekt koji je on unio u HDZ a koji će, kako je rekao, unijeti i u Hrvatsku.

Građani mogu birati između potrošenog lidera, te njega kao nivog lidera HDZ-a koji Hrvatskoj nudi kvalitetnu perspektivu, rekao je Plenković popodne u Šibeniku. Potom je posjetio "Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku", manifestacija koja se ove se godine održava 12. put. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se