Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

"Cilj poduprijeti opstanak Hrvata"

Plenković u Tuzli obećao nastavak potpore Hrvatima u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je u sklopu jednodnevnog radnog posjeta Bosni i Hercegovini boravio u Tuzli a novinarima je kazao kako je cilj poduprijeti opstanak Hrvata na tom području za što se izdvaja i konkretna materijalna potpora iz hrvatskog proračuna.

Andrej Plenković je u pratnji predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića posjetio gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sveti Franjo" što je projekt kojega djelomice svojim proračunskim sredstvima financira Hrvatska.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

Hrvatski je premijer podsjetio kako na tuzlanskom području živi oko 24.000 Hrvata pa za njih ovakvi projekti imaju veliko značenje.

"Očekujemo da centar bude mjesto okupljanja i njegovanja hrvatske kulture u Tuzlanskoj županiji", kazao je Plenković.

Čović je još jednom iskazao zahvalnost Plenkoviću i Hrvatskoj na potpori koju pružaju BiH u očuvanju njezine stabilnosti i nastojanjima da se pridruži euroatlantskim integracijama.

Hrvatskog premijera Čović je pozvao da nastavi s takvom politikom te da ne dopusti da ga u tome ometaju različite izjave koje mogu zvučati demotivirajuće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene