Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI SJEDNICE VLADA

Plenković u Sarajevu: "S BiH želimo riješiti neka otvorena pitanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak se u Sarajevu održava zajednička sjednica vlada Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a uoči sastanka premijer Andrej Plenković sastao se s predsjedateljem Vijeća ministara Denisom Zvizdićem i s članovima Predsjedništva.

Hrvatski premijer Andrej Plenković doputovao je u četvrtak u Sarajevo uoči održavanja zajedničke sjednice vlada Hrvatske i BiH zakazane za petak, i po dolasku u glavni grad BiH odvojeno se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara Denisom Zvizdićem i s članovima Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

"Očekujem da sutrašnji sastanak otvori put ministrima da unaprijede odnose u pojedinim područjima. Na taj smo način poslali stratešku poruku o BiH kao našoj susjednoj, prijateljskoj državi kojoj želimo pružiti ruku na europskom putu", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

"Smatramo da je to ključ njezinog kvalitetnog funkcioniranja, a ujedno želimo i riješiti neka otvorena pitanja", dodao je.

U priopćenju objavljeniom nakon susreta navedeno je kako su dvojica premijera razgovarali o mnogobrojnim pitanjima koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje zajedničke sjednice.

Ističe se kako su obojica izrazili zadovoljstvo suradnjom i dinamikom razvitka odnosa dviju prijateljskih zemalja posvećenih promociji stabilnosti i napretka regije. Istaknuli su važnost suradnje vlada na bilateralnoj,kao i multilateralnoj razini s ciljem ubrzanja euroatlantskih integracija regije.

Ocjena je kako održavanje zajedničkih sjednica vlada ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi poboljšanju političkih odnosa u cijeloj regiji.

Premijer Plenković je tijekom susreta sa Zvizdićem kazao kako već sama činjenica da je Vlada Hrvatske u Sarajevu pokazatelj opredjeljenosti Hrvatske za jačanje dobrosusjedske suradnje u regiji, kao i potpore euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je pak zahvalio premijeru Plenkoviću na kontinuiranoj potpori Hrvatske euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Izrazio je zanimanje njegove zemlje za izradu i provedbu zajedničkih projekata usmjerenih ka povezivanju, gospodarskom napretku i ubrzanju kretanja ljudi, roba i kapitala.

Očekuje se kako će nakon zajedničke sjednice vlada u petak biti potpisano najmanje pet međudržavnih sporazuma, ugovora i protokola vezanih za europsko partnerstvo, turizam, mlade, nestale osobe te za zaštitu tajnih podataka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene