Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković razgovarao s Orbanom

"Naši odnosi bi bili besprekorni da nema situacije između Ine i MOL-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković se na Malti sastao i s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom te ponovio želju Hrvatske da kupi dionički udio MOL-a u Ini.

"Razgovarali smo s Viktorom Orbanom o ukupnim odnosima Hrvatske i Mađarske. Mislim da smo i jedan i drugi u cijelosti svjesni da nemamo tu situaciju između Ine i MOL-a da bi odnosi Hrvatske i Mađarske bili besprijekorni. Ponovili smo s naše strane želju da otkupimo udio MOL-a u Ini i s njihove je strane potvrđeno da MOL i dalje ostaje pri svom, da taj udio prodaje. Prema tome, taj proces će trajati neko vrijeme, a kroz kvalitetan, dobar, dobrosusjedski dijalog mislim da možemo pomoći u ostvarenju toga cilja i na tom obojica radimo", izjavio je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu''

"Nije bilo govora o detaljima, to je proces koji će trajati još neko vrijeme. I Hrvatska i Mađarska kažu kako žele da se ovaj problem riješi. Inače, dvojica premijera imaju priliku susresti se na svakom Europskom vijeću, međutim posljednji su put razgovarali o problemu Ine i MOL-a upravo ovdje na Malti prije nešto manje od dva mjeseca na neformalom summitu čelnika EU kada je Malta preuzečla predsjedanje. I tada su slali gotovo istovjetne poruke - kako ne žele da ovaj problem opterećuje odnose dviju zemalja, koji su inače dobri. Međutim, ništa bitno se od tada nije promijenilo", izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Katarina Alvir.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene