Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer obećao pomoć

Andrej Plenković s biskupom Komaricom o lošem položaju Hrvata u RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u četvrtak mons. Franju Komaricu, biskupa banjolučkog, s kojim je razgovarao o teškom položaju Hrvata u Republici Srpskoj unazad dva desetljeća posebice o otežanom povratku Hrvata, priopćio je premijerov ured za odnose s javnošću.

"Razgovarali su o teškoj situaciji u kojoj se već dva desetljeća nalaze Hrvati u Republici Srpskoj, poglavito o otežanom povratku Hrvata čije se kuće ne obnavljaju ili se to čini sporo", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Biskup Komarica dao je podršku hrvatskoj vladi i premijeru Plenkoviću na aktivnostima i projektima kojima vlada iskazuje skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
Predsjednik vlade istaknuo je, kao jednu od dodatnih mogućnosti te skrbi, educiranje i savjetovanje za apliciranje projekata iz pristupnih fondova EU, osobito rad na programima za mlade.

Plenković je također zahvalio na svemu što Banjolučka biskupija i Caritas biskupije Banja Luka čini za Hrvate na svome području, na programima pomoći siromašnima, starijima i bolesnima te djeci, ali i gospodarskim projektima kojima pomaže otvaranju radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Prema priopćenju, hrvatski premijer je obećao konkretnu pomoć u tim naporima, jer je, kako je istaknuo, briga o Hrvatima u Bosni i Hercegovini ne samo ustavna, nego i moralna obveza svake hrvatske vlade. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene